Rizespor taraftarı en az 25 bin kişilik yeni stat istiyor

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un Yeşil-Mavili taraftarları, birçok ilde yapıldığı gibi Rize'ye de en az 25 bin seyirci kapasiteli yeni stat yapılmasını istiyor.

2009 yılında devlet desteği olmaksızın Rize Sportif A.Ş. tarafından yapılarak hizmete açılan 15 bin 558 kişilik seyirci kapasitesine sahip Çaykur Didi Stadı, özellikle bu sezon seyirci patlaması yaşarken, kombinesi olup stada gelmeyen seyircilerden dolayı ise boş koltuk bulunmayan maçlarla karşılaşılıyor.

Önceki yıllarda yaklaşık 3 bin seyirci ortalamasına ancak yaklaşan Çaykur Didi Stadında bu sezon 10 bin seyirci rakamlarına ulaşılarak 7 bin seyirci ortalamasına çıkılırken, taraftarların en büyük sitemi ise kombinesi olup maçlara gelmeyen seyircilerden dolayı boş koltuk bulamamaları oldu.

Sosyal medya hesapları üzerinden kampanya başlatan Rizespor taraftarları, birçok ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ aracılığıyla modern statlar yapıldığını hatırlatarak 3. Lig ekibi Şırnakspor için yeni yapılacak stat gibi, 1. Lige yeni yükselen Hatayspor’un önümüzdeki aylarda açılacak olan stadı gibi Rize’nin de en az 25 bin kişilik modern bir stadyuma sahip olmasını istiyorlar.

2009 yılında 15 bin 558 kişilik stadın hizmete açıldığı günlerde “Bu stadı doldurun yetmezse daha büyüğünü yaparız” şeklinde söz veren Rizelileri göreve çağıran taraftarlar, Süper Lig’de yer alan ve Cumhurbaşkanının şehrinin stadının birçok ilde yeni yapılan ve yaklaşık 35 bin seyirci kapasiteli stadyumların yanında komik kaldığını ifade ediyorlar.

Taraftarlar yeni stat taleplerini şöyle dile getirdiler;

- “Hatayspor’a yapılıyorsa #Süperlig’te olan #Rizespor’a Neden Yapılmasın. Sözüm #RİZEYİSEVENLER’e “Tabi ki Rize’nin Gelişmesini Büyümesini İsteyenlere Ait”

- Hatay spordan eksiğimiz şehirdeki Suriyeliler mi yoksa her yıl seçimlerde kırmadığımız rekorlar mı artık daha büyük saha istiyoruz

- Birileri Bu Stadyum size yetmez ise daha büyük bir stadyum yaparız diye söz verdiler. #SözününEriRizeliler Sözünüzü tutun, Ülkedeki tüm şehir stadyuma göre komik kaldı 25.000 Kişilik stadyum istiyoruz!

- Ülkemizde Tüm şehir Stadyum kapasiteleri TOKİ tarafından Modern ve 35 Bin üstü oldu. Günümüzde ihtiyacı karşılamayan ve İlçeler kapasitesinde kalan RİZE Stadyumu Acilen büyütülsün

- Rize Stadyum kapasitesi yetersiz kalıyor!