Rizespor maçındaki davranışıyla alkış aldı

TAKİP ET

Altay oyuncusu Erhan Çelenk'in Rizespor maçında rakibinin sakatlanması sonucu gol atma şansı olmasına rağmen topu dışarıya göndermesi alkış aldı.

Süper Lig'in 6. Hafta maçında Çaykur Rizespor sahasında Altay'ı konuk etmişti. Maçın 13'üncü dakikasında Rizesporlu Fabricio Baiano ile Altaylı Erhan Çelenk ikili mücadele ederken hızlı sprintte Fabricio'nun arka adalesi çekerek yere düştü. Topu süren Erhan kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldığı ve gol atma şansı bulunmasına rağmen topu taça göndermişti.

TFF resmi sitesi de bu fair-play davranışını sayfasından "Alkışlarımız Erhan Çelenk'e" başlığıyla paylaştı.

Paylaşımda, "Altaylı Erhan Çelenk, gol atma şansı olmasına rağmen, Çaykur Rizesporlu Fabricio Baiano'nun sakatlandığını görünce, rakibinin tedavisi için topu taca atarak, bütün dünyaya örnek bir harekette bulunmuştur. " denilerek, "Sahalarımızda görmek istediğimiz, centilmenlik ruhunu bize bir kez daha hatırlatan ve o güzel anları yaşatan Erhan Çelenk'i ve bu anlamlı davranışı gerçekleştiren bir sporcuyu bünyesinde bulunduran Altay Spor Kulübümüzü tebrik ederiz. " denildi.

Paylaşım şöyle devam etti; "Her türlü övgüyü hak eden, sporun 'adil rekabet' ve 'rakibe saygı' ilkelerini barındıran bu anlamlı davranışın, başta gençlerimiz olmak üzere tüm sporcularımızı Fair Play ruhuna teşvik edeceğine inanıyoruz. Spor kültürümüze ve dürüst oyuna çok değerli bir katkıda bulunan centilmenlik abidesi bu tip hareketlerin artarak sürmesini diliyoruz. "


Çaykur Rizespor kayıpları seriye dizdi