Rizespor ilk deplasman galibiyetini farklı aldı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Göztepe'yi deplasmanda 7-1 mağlup ederek bu sezon ligdeki ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Süper Lig'de kümede kalma ümitlerini sürdürebilmesi için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan Çaykur Rizespor, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Göztepe’yi deplasmanda 7-1 mağlup ederek ümitlerini son 3 haftaya taşıdı.

İlk yarısı 3-1 Rizespor'un üstünlüğüyle tamamlanan maçın 8'inci dakikada Baku’nun golüyle geriye düşen Yeşil Mavililer, 16'ncı dakikada Kahraman'ın kendi kalesine attığı golün VAR incelemesi sonucu geçerli sayılması ile beraberliği yakaladı. Bu golden 3 dakika sonra Cisse’nin golüyle öne geçen Rize ekibi, 34'üncü dakikada Gedson Fernandes’in golüyle soyunma odası 3-1 önde girdi.

İkinci yarıda 53'üncü dakikada Gedson Fernandes’in kendisinin iki, takımının dördüncü golüyle farkı 3’e çıkaran Çaykur Rizespor, 68'inci dakikada Yusuf Sarı, 78'inci dakikada Pohjanpalo ve 88'inci dakikada Ronaldo Mendes'nin golleriyle Göztepe karşısında sahadan 7-1 galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 33’e yükselten Çaykur Rizespor’un kümede kalabilmesi için kalan maçlarını kazanması (Son maçta Gaziantepspor’u 2 farklı mağlup etmesi) ve 42 puanı bulunan Gaziantepspor’un kalan maçlarından puan almaması gerekiyor.

Yeşil Mavililerin ligde kalabilmesi için ayrıca Altay’ın da 1 maçta puan kaybetmesi gerekiyor.