Rizespor'dan ayrılan Boğaçhan Kazmaz İstanbulspor'da

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un genç Milli kalecisi Boğaçhan Kazmaz, kulüple sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek İstanbulspor ile anlaştı.

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un yeni Teknik Direktörü Marius Sumudica, Yeşil-Mavili kulüple 1,5 yıllık sözleşmeye imza attığı tören sonunda yaptığı ilk icraat olarak, A takımda antrenmanlara çıkan ve ayrıca maç kadrosunda da zaman zaman yedek kulubesinde kendisine yer bulan Rizeli Genç Milli Kaleci Boğaçhan Kazmaz'ı altyapı takımıyla antrenmanlara göndermişti.

Türkiye U19 Milli Takımına çağrılarak Milli Formayı da giyen 20 yaşındaki genç kalecinin altyapı ile antrenmanlara gönderilmesi Rize Kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanırken, koronavirüs ve sakatlık nedeniyle onlarca eksiği bulunan takımda Boğaçhan'ın kadro fazlalığı dolayısıyla bu kararın alındığının belirtilmesi ise şaşkınlık yaratmıştı.

Rizespor'un eski kaptanlarından Ümit Ozan Kazmaz'ın da oğlu olan Boğaçhan Kazmaz, yaşanan bu gelişmenin ardından Yeşil-Mavili kulüple karşılıklı olarak sözleşmesini feshederek kulüple yollarını ayırdı. Genç Kaleci TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'a 4,5 yıllık imza attı.

Futbola 11 yaşında 1905 Maltepe Gençlik ve Spor Kulübünde başlayan, 3 yıl sonra Kasımpaşa altyapısına geçen Boğaçhan, 3 yıl önce devre arası transfer döneminde memleketinin takımına transfer olmuştu. Aynı yılın sezon başında Yeşil-Mavili kulüple 2 yıllık sözleşme imzalayan ve geçtiğimiz Haziran ayında ise sözleşmesi 2023 yılına kadar uzatılan Boğaçhan, antrenmanlarını A takım ile sürdürmekteydi.

Boğaçhan, bir kez Slovenya karşısında U19 Milli Takımda forma giyerken Yeşil-Mavili formayı ise 13 kez U17 takımında, 37 kez U19 takımında olmak üzere 50 kez giymişti.