Rizespor'da sezon hazırlıkları altyapısız başladı

TAKİP ET

Yeni sezon hazırlıklarına tesislerinde başlayan Çaykur Rizespor'da, alt yapı futbolcularına yer verilmedi.

TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor, 23 Haziran tarihinde Mehmet Cengiz Tesislerinde yeni sezon hazırlıklarına Teknik Direktör Bülent Korkmaz yönetiminde başladı.

Kiralık ve sözleşmesi sona eren birçok futbolcusuyla yollarını ayıran Yeşil-Mavili ekip, kiralıktan geri dönen futbolcuları ve alt yapıdan profesyonel yapılan 3 futbolcuyla eksik şekilde Rize'deki antrenmanlarını sürdürüyor.

1 Temmuz'da Erzurum'da toplanacak olan Rizespor'un Rize kampına, geçen sezon profesyonel yapılan ve alt yapısında yetişen Kaleci Zeki Furkan Kayalı ile birlikte geçen sezon başında alt yapıya gelen ve devre arasında profesyonel yapılan eski futbolcu Hakan Tecimer'in oğlu Efe Tecimer ile 3 yıl önce alt yapıya gelen ve geçen sezon yine profesyonel yapılan alt yapı antrenörlerinden Erol Usta'nın oğlu Güvenç Usta katıldı.

Rizespor alt yapısında yetişen ve geçen sezon profesyonel yapılan kaleci Can Ceylan ile yaklaşık 3 ay önce profesyonel yapılan yine Rizespor alt yapısında yetişen Özgür Kutlu ve Musa Eren Karakaş kamp kadrosunda yer almadılar. Öte yandan yine Rizespor alt yapısında yetişen ve profesyonel olup sezonu Pazarspor'da geçiren Okan Sarı ve İlhan Topatar da kampta yer almadılar.

Özellikle bu sezon U19 takımında başarılı bir sezon geçiren ve son şansları Rizespor kampında kendilerini göstermek olan birçok genç isim de, yeni sezon hazırlıklarını eksik kadroyla sürdüren Rizespor kampında değerlendirilmedi.

Her fırsatta alt yapının öneminden bahseden Rizespor yöneticileri ve teknik ekibin hem profesyonel olduğu halde kampa dahil edilmeyen 3 futbolcusunu, hem de alt yapıda başarılı bir sezon geçirdiği halde yine kampa dahil edilmeyen birçok genç futbolcusunu kamp kadrosuna dahil edememesi alt yapıya verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.