Rizespor 3 golle 3 puanı aldı

TAKİP ET

Spor Toto 1. Lig'in 21. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde deplasmanda golsüz berabere kaldığı Altaş Denizlispor ekibini bu kez sahasında konuk etti.

İlk yarısı 2-1 tamamlanan maçın 2’nci dakikasında ceza sahası içinde düşürülen Olawoyin takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Bolasie penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. 9’uncu dakikada bu kez Olawoyin fileleri havalandırsa da VAR’dan gelen uyarı ile gol öncesi ofsayt gerekçesiyle pozisyon gol değeri taşımadı. 20’inci dakikada Alper Potuk’un ceza sahası içine kestiği ortada topu Emircan kaleye göndererek skoru 2-0 yaptı. 9 dakika uzatılan ilk yarının 45+4’üncü dakikasında Bekir Turan skoru 2-1 yaparak ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıda Rizespor Bolasie, Alber ve Olawoyin ile tehlikeli pozisyonlara girse de skoru değiştiremedi. Üst üste hamlelerini yapan Rize ekibi skoru değiştiren golü 89’uncu dakikada Kubilay’ın pasında Benhur ile kaydetti ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 34 yapan Rizespor 5’inci sıraya yükselirken Denizlispor ise 12 puanda ve 18’inci sıradaki yerinde kaldı. 22. Haftayı BAY geçecek olan Çaykur Rizespor, 12 gün sonra oynayacağı 23. Hafta maçında sahasında Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. 

Çaykur Rizespor: 3 - Denizlispor: 1

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Ali Yılmaz, Bersan Duran, Hasan Erdoğan
Çaykur Rizespor: Tarık, Oğuz, Bahadır, Alberk (dk 76 Ercan), Emir Han, Bolasie (dk 76 Sefa), Azubuike (dk 76 Mithat), Alper, Miya (dk 58 Benhur), Emircan (dk 70 Kubilay), Olawoyin
Yedekler: Emre, Zafer, Seyfettin, Sinan, Eren Emre
Altaş Denizlispor: Hüseyin, Muhammet, Hakan, Oğuz, Gökhan (dk 90 Erdal), Emre, Djedje (dk 90 Asım), Bekir Turaç, Muhammed, Mustafa (dk 90 Berkant), Ömer (dk 31 Okan)
Yedekler: Abdulkadir, Mehmet Ali
Sarı Kartlar: Olawoyin (Ç.Rizespor), Muhammet (Denizlispor)
Goller: dk 4 Yannick Bolasie, dk 20 Emircan Altıntaş, dk 89 Benhur Keser (Ç.Rizespor), dk 45+4 Bekir Turaç Böke (Denizlispor)