Rizeliler bağışladı, Moritanya'ya 11 su kuyusu yapıldı

TAKİP ET

Afrika'nın kuzey batısında yer alan Moritanya, Rizeli hayırseverlerin destekleriyle suya kavuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı 'Bir Damla Hayat' Su Kuyusu Projesi kapsamında hayırsever Rizelilerin destekleriyle kuzey batı Afrika ülkesi olan Moritanya’da Rize adına 11 su kuyusu açıldı.

Rize İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubelerinin öncülüğünde 02 Nisan - 29 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan 700 bin lira bağışla Moritanya’nın muhtelif bölgelerinde yapılan 11 su kuyusu ve vakıf çeşmelerinin açılışları gerçekleştirildi.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı, Eski İl Müftü Yardımcısı Almanya Essen Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin ve Vakfın diğer yetkililerinin katılımıyla ilk açılış Moritanya’nın Barakina Vilayetinin El-Firi Belediyesine bağlı Mirayka köyünde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 120 metre derinliğinde açılan, 10 ton kapasiteli ve musluklu olarak inşa edilen su kuyuları bölgenin ortalama 30 yıl temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtilirken, bir kuyunun ortalama tutarının ise yaklaşık 85 bin lira olduğu ifade edildi.