Rizeli Yazar Tahir Orhan, TRT'deki anılarını kaleme aldı

TAKİP ET

TRT'de uzun yıllar Muhabirlik ve Editörlük yapan, Rizeli emekli kameraman ve yazar Tahir Orhan'ın, 'TRT TRT Olalı' anı ve inceleme kitabı, 2. Rize Kitap Fuarında okuyucularıyla buluştu.

Aslen Rize’nin Kalkandere ilçesine bağlı Çağlayan Köyünden olan Yazar Tahir Orhan, TRT’de görev yaptığı 32 yıllık hatıralarını paylaştığı, “TRT TRT Olalı” isimli 360 sayfalık kitabı okuyucularıyla buluşturdu.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde bu yıl 2.'si düzenlenen Rize Kitap Fuarı'na katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yazar Tahir Orhan, fuarda Yazar-Okur Buluşması bölümünde hem kitabını tanıttı, hem de okuyucuları için imzaladı.

Yazdığı ilk kitabının TRT'deki anılarından oluştuğunu belirten Orhan, "Çok güzel şeyler sunmayı bekliyordum ancak son zamanlarda anıları gölgede bırakacak çok önemli şeyler oldu TRT'de. Okuyuculara sunmaya çalıştığım bilgiler, TRT ile ilgilenenler için bir belge mahiyetindedir. Kitabın ismini önce 'Bir Haber Kameramanının Anıları' düşünürken sonrasında 'TRT, TRT Olalı' koyduk çünkü sadece anılarımı kaleme almaya başlamışken, o kadar çok şey oldu ki TRT'de, isim değiştirmek de kaçınılmaz hale geldi. Bu kitap, bazılarına göre taşra sayılsa da bize göre önemli bir kent olan ama yine merkeze uzaklığı da bir gerçek olan Trabzon'dan görebildiklerimden ibarettir. Tabi ki suyun başında olsaydım, her gün TRT koridorlarında neler görecektim neler. Fakat yine de çok şey gördüm." dedi.

Haber: Bayram Ali KAVALCI