Rizeli, semt pazarına akın ediyor

TAKİP ET

Rize Belediyesi tarafından Paşakuyu Mahallesinde halkın hizmetine açılan semt pazarına vatandaşların ilgisi devam ediyor.

İçerisinde sebze, meyve, giysi, kadınlarımızın el emeği göz nuru hazırlamış olduğu yöresel dokuma el işleri ve takı aksesuarları gibi bir çok ürünün bulunduğu semt pazarında yoğunluk her gecen hafta artarak devam ediyor.

Yıllardır Rize şehir merkezinde semt pazarı kurulmamasından yakınan ve her fırsatta semt pazarı kurulması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, kurulan pazar yerinde alışveriş yapma fırsatı buldular.

Kurulduğu günden bu yana pazar yerini yakından takip eden ve her fırsatta gezip vatandaşlarla bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, el dokuması ürünlerin bulunduğu bir tezgahtan alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

SEMT PAZARI EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ

Semt pazarının Rize’nin önemli eksikliklerinden biri olduğunu ve vatandaşlarla bir araya geldiklerinde sürekli olarak semt pazarının kurulması yönünde görüş aldıklarını belirten Başkan Kasap, yaptıkları çalışmalarla en kısa sürede pazar yerini vatandaşların hizmetine açtıklarını ve semt pazarına olan ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi.

Çalışmalarında öncelik sırasını vatandaşların arzu ve taleplerine göre sıraladıklarını vurgulayan Başkan Kasap, “Fırsat buldukça vatandaşlarla bir araya gelmeye onların sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerileri sunmaya çalışıyoruz. Özellikle semt pazarının kurulması yönünde yoğun bir istek vardı. Konuyu değerlendirip ekiplerimizle birlikte gerekli çalışmaları yaptık. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra semt pazarı kurulması yönünde karar aldık. Pazarımızı gezip vatandaşlarla ve satıcılarla sohbet ediyoruz, onların isteklerini dinliyoruz” dedi.