Rizeli öğrenciler yaptıkları robot ile Amerika'yı hedefliyor

TAKİP ET

Rizeli öğrenciler, tasarladıkları Mappi isimli robotla, Vex Robotics Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Rize'de özel bir okulun öğrencilerinden oluşan Robotik Takımı, 29 Şubat-01 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Vex Robotics Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Daha önce yine İstanbul’da düzenlenen ve 50 takımın katıldığı Vex Robotics Türkiye Turnuvasında ilk 5 arasına girmeyi başararak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan 10 öğrenciden oluşan Robotik Takımı, Şampiyona öncesinde Rize Valisi Kemal Çeber’i ziyaret ettiler.

Öğrenciler, yöresel lehçe ‘Ben yaptım’ anlamına gelen MAPPİ ismini verdikleri robot ile Karadeniz Bölgesinde tek olduklarını ifade ederek, Vex Robotics Türkiye Şampiyonasında da dereceye girip Rize’yi en iyi şekilde temsil ederek, Amerika'nın Kentucky eyaletinde yapılacak yarışmaya katılmayı hedeflediklerini belirttiler.

Rize’de KodlaRize ve Yüzen Okullar gibi Türkiye çapında örnek projeler seçilen ve yine birçok ilde uygulamaya konulan projelerin olduğunu belirten Vali Çeber, “Benzer projelerin sayılarını arttırmalı ve gençlerimizi kabiliyetleri doğrultusunda uygun projelerle buluşturmalıyız.” şeklinde konuşarak öğrencilere Türkiye Şampiyonasında başarılar diledi.