Rizeli Milli Hentbolcu'ya 2 ödül birden

TAKİP ET

Rizeli Milli Hentbolcu Samet Kanberoğlu, Süper Ligde sezonun gol kralı seçilirken aynı zamanda En İyi Sol Kanat ödülünün sahibi oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Hentbol Erkekler Süper Lig temsilcisi Beykoz Belediyesi GSK takımının 23 yaşındaki Rizeli oyuncusu Samet Kanberoğlu, bu sezon ligde attığı 177 gol ile Gol Kralı seçilirken, Hentbolhaber.net’in organize ettiği 2020-2021 Sezonu Hentbolun En’leri ödül töreninde hem Gol Krallığı hem de En İyi Sol Kanat ödülünün sahibi oldu.

Geçtiğimiz sezon Güneysuspor Hentbol Takımında oynayan ve attığı 93 golle en çok gol atan sporcular arasında 3’üncü sırada yer alan Samet Kanberoğlu, aynı zamanda Hentbol A Milli takımı sporcusu olarak da başarılarını sürdürüyor.

Her sezon hentbol ekiplerinin transfer listesinde üst sıralarda yer alan Milli golcü 1998 yılında Rize’nin Pehlivantaşı Mahallesinden. Hentbola 7 yaşında ilkokul 1’inci sınıf öğrencisiyken öğretmeni Fevzi Nebioğlu sayesinde başlayan Kanberoğlu’nun ilk kulübü ise Hüseyin Dilsiz antrenörlüğündeki Karadeniz Spor Kulübü oldu.



Okul döneminde gösterdiği performansla dikkatleri çeken Kanberoğlu, 8’inci sınıf öğrencisiyken Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor kulübüne transfer oldu. 3 yıl burada bu kulüpte ter döken Samet 2014 yılında Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi ile Liseler Arası Hentbol Dünya Şampiyonasında 5.’lik heyecanı yaşadı. Lise son sınıfta Antalya’nın Serik Belediyespor Kulübüne transfer oldu. Bu kez Fransa’da düzenlenen Liselerarası Şampiyonada finalde Fransa’yı yenerek takımıyla birlikte Dünya Şampiyonluğu yaşayan Kanberoğlu, transfer listelerinin vazgeçilmez oyuncusu haline geldi.

Amasya Taşova Spor, Amasya Merzifon Spor, Eskişehir Selka Spor ve geçen sezon oynadığı Güneysuspor Kulübünün ardından bu sezona Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde geçiren Samet Kanberoğlu, oynadığı 22 maçta 177 gol atarak sezonun gol kralı oldu.



2015 yılında Yıldız Milli takımına dahil olan ve 2017 yılında Bulgaristan’da düzenlenen A Milli M24  Turnuvasında da En İyi Sol Kanat ödülünü alan Samet Kanberoğlu, 6 yıldır gururla giydiği Milli forma ile A Milli takım oyuncusu olarak yoluna devam ediyor.