Rizeli Güreşçilerden göz dolduran başarı

TAKİP ET

Ankara ve Antalya'da yapılan U-23 ve Yıldızlar Greko-Romen Güreş Türkiye şampiyonalarına katılan Rize Güreş Eğitim Merkezi ve Rize TOHM sporcuları şampiyonlardan 4 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz madalya ile döndüler.

Ankara ve Antalya’da yapılan U-23 ve Yıldızlar Greko-Romen Güreş Türkiye şampiyonalarına katılan sporculardan Yıldızlar Kategorisinde 62 kiloda Nihat Kara ve 48 kiloda Fedai Murat Aydın 1’inci olarak Altın Madalya kazanırken 85 kiloda Yunus Emre Toptan Türkiye 3.'sü olarak Bronz madalya kazandı.

U-23 Kategorisinde mücadele eden sporculardan İbrahim Tığcı ve Salih Aydın Türkiye 1.'si olarak Altın madalya kazanırken 67 kiloda Furkan Yıldızve 87 kiloda Muhittin Sarıçiçek Türkiye 2.'si olarak gümüş madalya, 67 kiloda M.Mustafa Şahin ve 72 kiloda Yavuz Akbaş Türkiye 3.'sü olarak Bronz madalya kazandılar.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik başarı elde eden sporcuları kutlayarak, “Sporcularımızın başarıları ile bir kez daha mutlu olduk. İlimiz özellikle Greko-Romen Güreşte Türkiye’nin öncü illerinden biri durumunda. Sporcularımız 1 yıl boyunca disiplin ve özverili bir şekilde çalışmalarının karşılığını aldılar. İlimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve değerli antrenörlerimizle ÇAYKUR spor kulübümüzü kutluyorum” dedi.

Şampiyonalarda başarıları ile göz dolduran Rize Güreş Eğitim Merkezi ve Rize Güreş TOHM sporcuları kategori ve sıkletlerinde Avrupa ve Dünyada yapılacak müsabakalarda ülkemizi temsil etmek için Milli Takım kamplarına çağrıldılar.