Rizeli Gençler Türkiye birincisi oldu

TAKİP ET

Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Goshawk Side takımı, TEKNOFEST 2020'de İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020’de İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında Rize'yi temsil eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımı Türkiye birincisi oldu.

370 takımın katıldığı yarışmada Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Goshawk Side, öğretmen Murat Korkut danışmanlığında ve Ergün Anıl Aydın, Ahmet Yiğit Cihan ve Rıdvan Can Saruhan öğrencilerinden oluştu.

Düzenlenen yarışmada Türkiye birinciliğini kazanan Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımına birincilik ödülü ile 30 Bin TL’lik çeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Teknofest’te Türkiye birinciliği elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini telefonla arayarak tebrik etti.