Rizeli Gençler, Ofspor altyapısına transfer oldu

TAKİP ET

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'un Bordo-Mavili ekibi Ofspor, altyapısına 16 yaşındaki Rizeli genç futbolcuları dahil etti.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekibi Ofspor, Rize Belediyespor’da forma giyen 17 yaşındaki Murathan Delihasan ve Fehmi Çakmakçı’yı transfer ederek altyapısına dahil etti.

Futbola 10 yaşında Çaykur Rizespor altyapısında başlayan Salarha Muradiye’li Murathan Delihasan 4 sezon burada forma giydikten sonra Rize Belediyespor altyapısına transfer oldu. U15 takımıyla Rize Şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye 4.’lüğü yaşayan, U16 ve U17 takımlarıyla da İl Şampiyonluğu yaşayan Murathan, geçtiğimiz sezon 2. Amatör Küme takımında forma giyerek 1. Amatör Küme’ye yükselen ekipte de yer aldı. Sezonu burada 8 gol ve 5 asist yaparak tamamladı.

Sağ bek, stoper ve ön libero mevkilerinde oynayabilme özelliği taşıyan Murathan, yeni takımı Ofspor’un Bölgesel Gelişim Ligleri kadrosunda forma şansı arayacak.

Futbola 10 yaşında Rize Belediyespor’da başlayan Muradiye’li Fehmi Çakmakçı, takımındaki kariyeri boyunca bir kez sezonun gol kralı olma unvanını elde ederken, U15, U16 ve U17 gruplarında yaşadığı İl Şampiyonluklarının yanı sıra Karadeniz 1.’si ve Türkiye 4.’sü U15 kadrosunda yer aldı. Orta saha ve forvet arkası mevkilerinde forma giyen Fehmi, geçtiğimiz sezon Rize Belediyespor’un 1. Amatör Kümeye yükselen kadrosunda yer alırken, sezonu tüm gruplarda oynadığı maçlarda 20 gol ve 12 asist ile tamamladı.

Kick Boks Milli Takı antrenörü olan Ergün Çakmakçı’nın da oğlu olan Fehmi Çakmakçı ve Almanya’da yıllarca futbol oynayıp antrenörlük yapan dedesi Kazım Delihasan’ın izinden gitmeyi hedefleyen takım arkadaşı Murathan Delihasan, yeni takımlarında başarılı bir sezon geçirerek hedeflerine ulaşmak istiyorlar.

Takım arkadaşları Fehmi ve Murat, aynı zamanda Rize Türk Telekom Spor Lisesi’nde eğitimlerini sürdürüyorlar.