Rizeli eve sığmamaya başladı

TAKİP ET

İl Sağlık Müdürlüğü'nün vaka sayılarında artış yaşandığına dair açıklama yapmasına rağmen, güneşi gören Rizeliler, önceki günlere nazaran daha çok dışarda dolaşmaya başladı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirlerin yanı sıra İl Pandemi Kurulu tarafından hayata geçirilen tedbirlerle birlikte vaka sayılarında azalma yaşanan Rize'de, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe'nin kısa süre önce yaptığı açıklama dikkate değer bulunmadı.

Olumlu tablo tersine mi dönüyor?

Daha önce AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan'ın Rize'deki son vaka durumlarını paylaşmasıyla il genelinde tedavi görev pozitif hasta sayısının 58'e düştüğü görülmüştü.Rize Valisi Kemal Çeber de bir kaç gün sonra Gazeteci Turgay Ayhan'ın sunduğu "Evde Gündem" programına konuk olmuş ve son bir kaç haftada hemen hemen günde sıfır vaka çıktığını ve tedavi gören hasta sayısının da 25'in altına indiğini ifade etmişti.

Son ayların en kalabalık günü yaşandı

İl genelinden giriş-çıkışların da yapılmadığı Rize'de hayatın normale doğru gittiğini düşünen Rizeli vatandaşlar, soğuk ve yağışlı geçen günlerin ardından güneşin çıkması ve 65 yaş üstü vatandaşlara verilen sokağa çıkma izni ile birlikte adeta cadde ve sokaklara akın ettiler. Son ayların en kalabalık günlerinden birinin yaşandığı Rize'de sosyal mesafe kuralına da dikkat edilmediği gözlendi.

İl Sağlık Müdürü "vakalar artmaya başladı" dedi

Üstelik Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin 08 Mayıs tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ciddi azalmaya başlayan vaka sayılarının toplumu rehavete sevk ettiği ve pozitif çıkan vaka sayılarının yeniden artmasına neden olduğunu ifade ederek tehlikenin asla geçmediği uyarısında bulunmuş ve vatandaşlara kurallara uyma çağrısında bulunmuştu.

Maskesiz gezen çok fazla!

10 Mayıs tarihinde Rize cadde ve sokaklarında çekilen görüntülerde Dr. Mustafa Tepe'nin vaka sayılarının yeniden artmaya başladığı yönündeki açıklama ve uyarılarının karşılık bulmadığı görünürken, maske takmayan vatandaşların da çok fazla olduğu gözlendi.

Öte yandan 11 Mayıs itibariyle kuaför ve berberlerin açılmasıyla birlikte Rize cadde ve sokaklarında kalabalığın artacağı tahmin ediliyor.