Rizeli Başkan Demircan Çayla'ya konuk oldu

TAKİP ET

Köyünde düzenlenen festival etkinliği için Rize'de bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ÇAYKUR'un dünyada ilk olan çay evi konseptli mekanı ÇAYLA'da konuğu oldu.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun tesisi gezdirdiği Demircan, mekanın oldukça güzel tasarlandığını ifade ederek emeği geçen Sütlüoğlu'na teşekkür etti.

TURİZM ÇOK ÖNEMLİ

Turizmin çok önemli bir ekonomik etken olduğunu belirten Demircan bu tür mekanların turizm açısından çok değerli olduğunu ifade ederek: “Ekonomik açıdan turizm çok önemli bir faktör. İnsan önce bir yere gidecek, susayacak suyunu içecek, acıkacak yemeğini yiyecek, konaklayacak daha sonra ticaret yapacak. Ürününü pazarlayacak veya ürün satın alacak. Yani önce hizmet sektörü, sonra ticaret, işin özü bu. İşte bu tür mekanlar bir yerde gelişiyorsa o zaman gelecek var demektir. İşte Rize bunları başarıyor. Önce yolları yaptı ulaşımı sağladı, sonra konaklama tesisleri, yeme içme sektörü ve arkasından ziyaretçi ve ticaret. Ticaret varsa bir yerde, sipariş varsa üretim de vardır. Dolayısıyla bu açıdan baktığınızda Rize büyüyor. İyi yere gidiyor. Bu tür yatırımlar bu açıdan çok önemli. Cumhurbaşkanımızın büyük öngörüsü var. Ovit tüneli ve yapımına başlanan havaalanı burayı ayrıca bir bağlantı noktası haline getirecek. 10 yılda Rize nereye gideceğini tam kestiremeyebiliriz." dedi.

İMDAT BEY BİR ŞANS

ÇAYKUR’un özel bir firma anlayışıyla başarılı çalışmaları ile adından söz ettirdiğini ifade eden başkan Ahmet Misbah Demircan bu anlamda Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun bir şans olduğunu belirterek: “Sayın Genel Müdürümüz İmdat Bey gerçekten bir şans. Yapılan işler adanmışlık duygusu ile yapılan işler. Bunlar kamu anlayışıyla yapılabilecek işler değil. Özel sektör mantığıyla yapılan özel işler. ÇAYKUR’dan peş peşe ataklar geliyor. Bunlar önemli işler.” dedi.

DÜNYADA BU KADAR GÜZEL BİR YER YOK

Ziyaretinden ötürü Başkan Demircan’a teşekkür eden ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yöresel mimarinin ve dokunun korunmasının turizm ve gelecek nesiller açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanının bu konuda hassasiyetine dikkat çeken Sütlüoğlu, "Rize'de bu değişim Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile ilk örnek kamu binalarında yaşanmaya başlandı. Yerel mimarinin motiflerinin kullanılması istendi. Böylece yerel mimari artık ön plana çıkmaya başladı. Bizde Çayla'yı yaparken yerel mimariyi kullandık. Bu motifleri işledik. Harika bir tabiat var burada. Dünyanın hemen her tarafını gördüm Bu kadar güzel yerler yok.” şeklinde konuştu.