Rizeli Baba-Oğul birlikte üniversite sınavına girdi

TAKİP ET

Aslen Rizeli olan 17 yaşındaki Kamil Esat Yavuz, 47 yaşındaki babası Hüseyin Yavuz'la birlikte aynı okulda YKS'na girdi.

Aslen Rizeli olan 17 yaşındaki Kamil Esat Yavuz ve 47 yaşındaki baba Hüseyin Yavuz, Yükseköğretim Kurumları Sınavına girdi.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yaşayan Yavuz Ailesinden Kamil Esat, babasıyla birlikte aynı okulda aynı sınava girmenin heyecanını yaşadığını belirtirken sınav sonunda memleketi Rize'de RTEÜ Uluslararası Ticaret Bölümünü kazanmayı hedefliyor.

Genç Kamil Esat, "Babamla gelmekte heyecanlandırdı. Babamın sınavda beni geçmesi korkutuyor biraz beni. ufak bir rekabette var aramızda. Rize Uluslararası Ticaret düşünüyorum. Memleketime gitmek istiyorum. İnşallah tutturacağım." ifadelerini kullanırken Baba Hüseyin Yavuz ise "İlkokuldan sonra okulu bırakıp 14 yaşında iş hayatına başladım. Ortaokul ve liseyi dışardan bitirdim. Bu sene de oğlumla beraber lise sınavına giriyorum. Oğlumun hedefine ulaşmasını istiyorum benim de kendimce hedeflerim var. Ben de Mimarlık veya inşaat mühendisliği kazanmak istiyorum." şeklinde konuştu.