Rizeli Antika tutkunu, evini müzeye dönüştürdü

TAKİP ET

Rize'de yaşayan İş Adamı Mehmet Kemal Arıcı, 45 yıldır biriktirdiği antika eşyaları evinde sergiliyor.

Çocuk yaşta küçük objeleri biriktirerek başladığı merakını ilerleyen yıllarda porselen ve antika eşyalara yönelten Mehmet Kemal Arıcı, zamanla biriken bin parça antika eseri kutulara sığmayınca evinin bir katını onları sergilemek için kullanmaya karar verdi.

Gramofonlar, taş plaklar, fotoğraf makinaları ve daha birçok antika koleksiyonu bulunan Arıcı, gittiği her ülkede katıldığı müzayedelerden nadide esreler satın alarak koleksiyonunu genişletti. Topladığı eşyalar kutulara sığmayacak boyuta gelince köy evinin bir katını antika eserleri sergilemek için düzenleyen Arıcı’nın koleksiyonunu görenler aynı zamanda tarihe yolculuk yapıyorlar.

Koleksiyonunda Osmanlı Devletinin Lale Devri döneminden porselen parçaları olduğunu ve topladığı parçaların en az 70-80 yıllık döneminin olmasını gerektiğini belirten Arıcı, “Porselenle başladım daha sonra yağlı boya tablo ve sulu boya eserleriyle devam ettim antika toplamaya. Kırk senedir gurbette geziyorum topladığım objelerin bir kısmı Ankara’da, bir kısmı yurtdışında, bir kısmı da İstanbul’daki evimdeydi. Hepsini bir araya topladım ve şimdi akşam oturduğum zaman onlarla beraber yaşıyorum.” dedi.