Rize'ye gelişler ve Çay Taban Fiyatı kabine toplantısına kaldı

TAKİP ET

Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, yaş çay taban fiyatının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabine toplantısı sonrası açıklanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı katıldığı TV programında, Büyükşehirlerden Rize’ye gelişler ve çay fiyatı ile ilgili konuların Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında ele alınacağını söyledi.

Yazıcı, Büyükşehirlerden Rize’ye dönüşlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki hafta Pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısında bu konuyla alakalı ve çay fiyatının açıklanmasıyla ilgili bir kararın çıkacağını ifade etti.

Rize’den kopmadıklarını ve her gün Rize ile ilgili irtibat halinde olduklarını söyleyen Yazıcı, il dışından gelemeyen çay üreticilerinin Rize’ye gelişleri ve çay fiyatının açıklanması için haftaya yapılacak kabine toplantısını işaret ederek, “Bu konunun üzerinde çalışılıyor. İnşallah haftaya kabine toplantısında bu konuyla alakalı hem çay fiyatı hem de çay toplamak üzere Rize’ye dönüşle alakalı bir karar çıkar. Karar sonrası dönüşlere izin verilir veya verilmez o ayrı bir konu. Bu koronavirüsü hazır kontrol altına almışken Rize’yi tekrar üzüntüye sevk edecek bir sonuca yol açmaması için de büyük bir hassasiyet içindeyiz. Önümüzdeki Pazartesi günü inşallah ferahlatıcı bir karar çıkar.” diye konuştu.

Yaş Çay Taban fiyatının da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıdan çıkacağını ifade eden Yazıcı, “İnşallah uygun bir fiyat çıkar. Biz müstahsilimizi hiçbir zaman enflasyonun altında ezdirmedik. En rasyonel karar neyse onu alacağız.” dedi.