Rize'ye gelen öğrenciler de RizelUYUM dedi

TAKİP ET

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, yükseköğrenim görmek amacıyla Rize'ye gelen öğrencilere yönelik Rize İl Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği 'RizelUYUM' programı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen programın açılış konuşmalarını Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmalarda, İsrail’in, Gazze’de binlerce masum insanın ölümüne yol açtığı terörist saldırılar kınanarak, Filistin’e destek açıklamaları yapıldı. Dünyanın gözü önünde İsrail’in insanlık suçu işlediği ifade edilirken, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum Filistin halkının yanında olduğu vurgulandı.

RTEÜ'nün de paydaş kurum olarak yer aldığı 21 kurum/kuruluş ve STK tarafından, Rize'ye gelen öğrencilerin sosyal uyumunu sağlayarak şehre kolayca adapte olmasını gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Rize’deki sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal zenginlikler tanıtıldı.