Rize Yayla Turları

TAKİP ET

Rize, Türkiye'nin en yeşil, doğası korunmuş, görülesi illerindendir.

Rize, seyahatlerde gezi listesine mutlaka eklenen illerdendir. Doğal güzellikleri, çayı, yeşil doğasıyla misafirlerini çağırmaktadır. Rize'de görülesi birçok yayla bulunmaktadır. Rize yayla turları kişilerin en çok tercih ettiği turlardır.

Rize'de mutlaka görülmesi yaylaları arasında şunlar sayılabilir:

Ayder Yaylası

Anzer Yaylası

Varda Yaylası

Civil Yaylası

Tirevit Yaylası

Palovit YaylasıYeşile doyulacak olan bu yaylalar gezilerin odak noktası olmuştur. Gezilere mutlaka eklenmesi gereken bu yaylalara turlar aracılığıyla erişim sağlamak hem yolculuğun kolay geçmesini hem de rehber eşliğinde gezilmesini sağlayacaktır.

Rize'den Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir?

Rize il merkezinden Ayder Yaylası'na gitmek isteyen kişilerin ilk tercihi turlar olmaktadır. Ayder yaylasına bir rehber eşliğinde gitmek, doğal güzelliklerin daha kolay keşfedilmesini sağlar. Ayder yaylası büyüleyici bir yeşilliğe sahiptir. Yılın birçok gününde yağışlı olan bu yaylada turizm faaliyetleri de yoğundur.

Bu sebeple yolları yapılı olan bu yaylaya kolay bir şekilde ulaşım sağlamak mümkündür. Özel araçla gidecek kişiler Rize'den Çayeli, Pazar doğrultusuna gitmelidirler. Pazar'ı geçtikten sonra Ardeşen'e gelmeden Çamlıhemşin yoluna ayrılmalıdırlar. Çamlıhemşin'e vardıktan sonra tabelalar yardımıyla Ayder Yaylası'na ulaşmak mümkündür. Çamlıhemşin'e gidildiğinde vakit uygunluğuna göre Zilkale'nin gezilmesi önerilir.

Rize Ayder Yaylası Arası Kaç KM?

Rize merkezinden Ayder Yaylası yaklaşık 85 km'dir. Rize merkezden ortalama bir hızla 1 saat 20 dakika süre içerisinde Ayder'e varmak mümkündür. Yolculuğun büyük bir kısmı bölünmüş bir yoldan sağlanmaktadır. Çamlıhemşin yolunda tek şeritli bir yol söz konusudur. Ayder Yaylası görülecek güzellikleriyle insanları cezbetmektedir. Ayder Yaylası'na sık sık turlar düzenlenmektedir. Rize yayla turları kişilerin en çok tercih ettiği turlardır.

Rize Ayder Yaylası Otelleri

Ayder turistik açıdan ilgi gören, bu anlamda yatırımların yapıldığı bir yerdir. Nayla evleriyle dikkat çeken Ayder'e otel, restoran, alış veriş yapılabilecek işletmeler açılmıştır. Rize Ayder Yaylası'nda bu otellerde kalarak yeşilin dinlendirici gücünü keşfetmek mümkündür. Otellerin yoğunluk düzeyleri kontrol edilerek gezinin planlanması önerilir. Rize Ayder otelleri yoğun ilgi gören oteller arasında yer aldığı için önden rezervasyon yapılması gerekmektedir. Ayder Yaylası otellerinde kalarak, Ayder'in büyüleyici doğasını keşfetmek mümkündür.

Rize Ayder Yaylası Hava Durumu

Rize, Karadeniz'de yer almaktadır. Bu durum özellikle yağışlar konusundaki belirsizliği ortaya çıkarır. Geziden 1 hafta öncesinde bakılan hava durumuyla geziden 1 gün önce bakılan hava durumu farklılık gösterebilir. Ayder Yaylası her an yağışın görülmesi olası bir yerdir. Bu sebeple şemsiye, yağmurluk gibi önlemlerin alınması doğru olacaktır.

Ayder Yaylası'nda bu gibi durumlara karşı malzemelerin bulunması mümkündür. Ancak araç ile seyahatlerde bir şemsiye bulundurulması yeterli olacaktır. Nitelikli oksijen oranı, yeşil doğası ve eşsiz manzaralarıyla Ayder Yaylası ziyaretçilerini beklemektedir. Ayder Yaylası gerek iç gerekse dış turizmin merkezi konumundadır.

rize ayder yaylası hava durumu ayder yaylası hava durumu rize yaylaları rize ayder yaylası rize ayder yaylası kaç km rizeden aydere nasıl gidilir ayder yaylası otelleri rize ayder yaylası otelleri rize yayla turları rizenin en i̇yi yaylaları rizede hangi