Rize TÜFAD, Bülent Uygun'un altyapı açıklamasını kınadı

TAKİP ET

Teknik Direktör Bülent Uygun'un Çaykur Rizespor altyapısının yetersizliğini ima eden açıklamaları TÜFAD Rize Şubesi tarafından kınanarak Uygun'dan özür dilemesi bekleniyor.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un altyapıdaki futbolcuların pozisyon almasını, kafa topuna nasıl vuracağını öğrenemediği ve genel kuvvet çalışmadıkları, sadece kendi salt yetenekleriyle geliştiklerini ifade ederek, altyapı hocalarının yetersizliğini ima etmesi Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şubesi tarafından kınandı.

Uygun tarafından yapılan açıklamanın yersiz ve hadsiz bulunduğunun ifade edildiği basın açıklamasında, "Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Rize Şubesi Olarak yaptığınız bu haksız ve talihsiz açıklamanızı şiddetle kınıyor antrenör camiamızdan özür dilemenizi bekliyoruz." denildi.

Türk Teknik Direktörlüğüne Yakışmamıştır

TÜFAD Rize Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Bülent Uygun'un meslektaşlarına karşı yapmış olduğu açıklamanın antrenör etik değerlerine uymadığı ifade edilerek, "Aynı işi yapan meslektaşlarınla hiç bir araya gelmeden, fikir alışverişinde bulunmadan, bir iletişim ortamı tesis etmeden o insanlar hakkında bu şekilde talihsiz bir açıklama yapman ne seni ne de Rize’nin futbolunu ileriye götürmez. Rize’mizdeki antrenörlerin her şartta ve koşulda özelinde Rize’mizin genelinde ülkemizin futboluna katkı sunmak üzere azami şekilde çalışmalarını yaptıkları ortadadır. Olduğunu düşündüğünüz eksikleri ortadan kaldırmaya ve bir çözüm üretmeye dayalı fikirlerinizi ilgili kişilerle bir araya gelerek paylaşmadan yargısız infaz yaparak sizinle aynı amaca hizmet eden meslektaşlarınızı önemsizleştiren ve değersizleştiren açıklamanız bulunduğunuz konuma ve Türk Teknik Direktörlüğüne yakışmamıştır." denildi.

Altyapıya verdiğin değeri gösterdin!

Uygun, açıklamasıyla 300 üyeli TÜFAD Rize camiasını töhmet altında bıraktığının belirtildiği açıklamada, "Rize’de yıllarca altyapıda birçok antrenör çalışmıştır. Bunlar değerli, bilgili ve karakterli antrenörlerdir. Türkiye'de son yıllarda yabancı kuralı da başta olmak üzere, Çaykur Rizespor Kulübünün ligdeki durumuna bağlı olarak belki A Takıma altyapıdan sporcu oynatılamamıştır. Türkiye Profesyonel liglerinde oynayan sporcularımızı da bir araştırabilirdiniz. Sayın Uygun, Rizespor kümede kalmayı garantilemiş olmasına rağmen son maçlarda oynattığın sporcuları da gördük. Altyapıdan bir sporcu oynatamadın. Aslında bu da senin altyapıdaki sporculara verdiğin değeri göstermektedir." denildi.

Uygun'un Altyapı açıklaması

Teknik Direktör Bülent Uygun şunları şöylemişti; "Altyapıdan genç oyuncularımızı kadroya dahil ettik. Şunu gördük ki, yıllardan beri dile getirdiğimiz; pozisyon almasını bilmeyen, kafa topuna nasıl vurulacağını öğrenmemiş, genel kuvvet çalışmamış ve bugünlere sadece salt yeteneğiyle gelmiş gençler var. Fakat Süper Lig çok farklı bir arena, biz de bu oyuncuları alt liglerde oynatarak tecrübe edinmesini sağlayacağız, ilerleyen sezonlarda Emirhan ve Eren gibi şans bulmaları olağan ve yüksek bir ihtimal.”

Rize ASKF'den Bülent Uygun'un açıklamalarına tepki