Rize-Trabzon-Artvin dolmuş seferleri yeniden başlıyor

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle durdurulan Rize'den Trabzon'a yapılan dolmuş seferleri yeniden başladı.

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda 22 Mayıs Cuma gününden itibaren Trabzon ve Artvin'e yapılan yolcu taşıma hizmetleri yeniden başlıyor.

28 Mart tarihinden bu yana durdurulan dolmuş seferleri, Trabzon ili için 22 Mayıs Cuma sabahından itibaren başlayacak, Artvin seferleri ise 27 Mayıs Çarşamba gününden itibaren başlayacak. 

S.S. Rize-Trabzon Küçük Otobüsleri 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yapılan açıklamada ülke genelindeki sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayram boyunca sefer olmayacağı belirtilirken, bayramdan sonra seferlerin yeniden başlayacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada bayramdan sonraki 27 Mayıs Çarşamba gününden itibaren Rize ve Trabzon’dan sabah saat 06.30’dan itibaren yarım saat aralıklarla karşılıklı olarak yolcu taşımacılığı yeniden başlayacak ve Rize’den son araç 19.00’da, Trabzon’dan ise 23.00’da kalkacak.

S.S. 9 No’lu Rize – Arhavi – Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yapılan açıklamada ise 27 Mayıs Çarşamba günü seferlerin sabah 07.30’dan itibaren karşılıklı olarak başlayacağı ve saat başı aralıklarla yolcu taşımacılığının devam edileceği kaydedilerek, Rize ve Hopa’dan son seferlerin akşam 19.00’da yapılacağı ifade edildi.

Tüm seferlerde yolcuların ve araç görevlisinin maske takma zorunluluğu bulunurken, ayrıca seferlerin yarı yolcu kapasitesiyle yapılması zorunluluğu bulunuyor.