Rize-Trabzon arası otobüs bileti fiyatları resmen uçtu!

TAKİP ET

Yaklaşık bir ay önce 20 TL olan Rize-Trabzon arası otobüs bileti fiyatları Korona virüs tedbirleri kapsamında şehirler arası seyahatlere kısıtlama gelince 250 TL'ye yükseldi.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altında alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir dizi tedbir alınmış ve şehirler arası seyahat kısıtlaması getirimişti.

Seyehat izin belgesine sahp kişilerin sadece şehirler arası seyahat etmesine izin verilen karardan sonra otobüs bileti fiyatları da tavan yaptı. Daha önce 20 TL olan Rize ile Trabzon arasında otobüs bileti fiyatları 250 TL'ye yükseldi.

Yaklaşık 80 kilometre olan ve 1 saatlik bir mesafeye sahip iki il arasındaki bilet fiyatlarının bu şekilde yüksek olması şaşkınlık yaratırken seyehat firması yetkilileri, bu fiyatların internet üzerinden yapılan satışlarda geçerli olduğunu ve kendilerinin müdahale etme şanslarının bulunmadığını belirtiyorlar.

Fiyat artışlarından her il etkilenirken örneğin daha önce Rize’den Ankara’ya 110 lira olan otobüs bileti fiyatı 250 liraya, Rize’den İstanbul’a 180 lira olan otobüs bileti ise 280 liraya çıktı.

Haber edilince seferler kaldırıldı

Firma, yapılan haberin ardından daha önce resmi sitesinden arama yapıldığında 250 liradan satılan Trabzon-Rize bileti satışlarını kaldırdı ve arama yapan kişiler "Böyle bir sefer mevcut değildir" uyarısı almaya başladı.

Öte yandan firmanın resmi internet sitesinde Rize’ye 208 kilometre uzaklıkta bulunan Giresun’a otobüs seferleri halen 250 lira olarak görünürken, 807 kilometrelik Rize ile Ankara arasında ki seferler ise 230 TL olarak satılmaya devam ediyor.