Rize Tanıtım Günleri, Maltepe'de tüm hızıyla devam ediyor

TAKİP ET

Rize Dernekler Federasyonu ve Elazığ Dernekler Federasyonu tarafından gönül köprüsü kardeşlik buluşmaları kapsamında düzenlenen 'Kardeşliğin Adı Gakkoş ve Muhabbetin Tadı Ne Hoş' Kültür sanat programı 11. Rize Tanıtım Günleri konser alanında yapıldı.

Protokol konuşmaları ve Yöresel İkramların ardından Elazığ yöresi Çayda Çıra folklor gösterisi, Rize/Fındıklılı miniklerin folklor gösterisi ve sinevizyon la devam etti.

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç’in katıldığı program, RİDEF tarafından buluşma için hazırlanan hediye takdimleri; Rize Dernekler Federasyonu Başkan Recep Albayrak, sunumuyla Ak Parti İstanbul Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Ataş, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Elazığ Dernekler Federasyon Başkanı Faik İçmeli ye takdim edildi.

Gece boyunca yapılan tüm etkinlikler Mehmetçik selamı ile başlayıp sonlandırıldı.

RİZE ‘NİN KALBİ İSTANBUL MALTEPE’DE ATIYOR…

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “11 Rize Tanıtım Etkinliği” kapsamında İstanbul Maltepe sahilinde Rize standımızda ziyaretçileri ağırladı. Başkan Metin daha sonra etkinlik alanında açılan stant ları gezerek esnaf vatandaşlarla sohbet etti.

Belediye Başkanı Metin, ”Buna benzer etkinlik ve festivallerimizi yaygınlaştırmalı ve gençlerimizi kültürümüzle tanıştırıp buluşturmalıyız. Diliyorum ki bu birlikteliğimiz, bu güzel tablo sonsuza kadar devam etsin” dedi.

Yemek ve sanat stantlarında bir birinden farklı yöresel değerler görücüye çıktı.