Rize Süper Amatör Ligi Şampiyonu Veliköyspor

TAKİP ET

Bu yıl ilk kez düzenlenen Rize Süper Amatör Ligi Şampiyonu Kopuzlar Vakfı Veliköyspor oldu.

2021/2022 Lütfü Kopuz Futbol Sezonu Rize Süper Amatör Ligi Şampiyonu, Play-Off Ligi final maçıyla belli oldu.

A Grubu Lideri Pazar Form Fitness (Dinamik Spor) ile B Grubu Lideri Kopuzlar Vakfı Veliköyspor arasında oynanan final maçını Veliköy ekibi 3-1 kazanarak Rize Şampiyonu oldu. Veliköyspor, önümüzdeki günlerde Çayelispor ile Play-Out maçı oynayacak ve bu maçı da kazanması halinde önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselecek.

Rize ASKF Stadında oynanan final maçının 90 dakikalık normal süresi 1-1 berabere tamamlanınca, uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmaların her iki çeyreğinde birer gol kaydeden Veliköyspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Maçın 1'inci dakikasında Ercan Köroğlu'nun golü ile Valiköyspor 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının hemen başında 49'uncu dakikada Pazar Dinamikspor Yusuf Cihan'ın golü ile beraberliği yakaladı. Maçın normal süresi bu skorla bitince uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmaların ilk çeyreğinde 101'inci dakikada Yasin Çelik, Veliköyspor'u 2-1 öne geçirirken, ikinci uzatma çeyreğinin 126'ncı dakikasında Mustafa Şimşek maçın skorunu belirleyen golü attı.