Rize Süper Amatör Ligi Şampiyonu Güneysuspor oldu

TAKİP ET

Rize Süper Amatör Ligi final maçında Kopuzlar Vakfı Veliköyspor'u penaltılarla 4-2 mağlup eden Güneysuspor sezonu Şampiyon olarak tamamladı.

Rize Süper Amatör Ligi A Grubu ekiplerinden Kopuzlar Vakfı Veliköyspor ile Güneysuspor Play-Off final maçında karşı karşıya geldi.

Kopuzlar Vakfı Veliköyspor sahaya kalede Miraç Vural olmak üzere Batuhan Demir, Yasin Çelik, Ekrem Kalın, Serdar Kopuz, Faruk Durmuş, Zeki Mumci, Soner Furat, İbrahim İbrahimoğlu ve Mustafa Şimşek 11’i ile çıkarken Güneysuspor ise sahaya kalede Erol Akarsu olmak üzere Sercan Tarakçı, Bünyamin Şaban Çelik, Refik Akbulut, Mehmet Mollayakupoğlu, Burak Yardımcı, Özgür Tarakçı, Güner Güney, Devrim Torlak, Şaban Kanbur ve Fatih Semiz 11’i ile çıktı.

Rize Şenol Birol Spor Kompleksinde oynanan final maçının ilk yarısını Güneysuspor 4’üncü dakikada Özgür Tarakçı’nın attığı golle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının uzatma dakikalarında ise Veliköyspor 90+4’te Mesut Kansız’ın golü ile beraberliği yakaladı ve maç uzatmalara gitti. 15’er dakikalık devrelerle oynanan uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca maç penaltılara uzadı.

Penaltı atışlarında Güneysuspor Sercan Tarakçı, Burak Yardımcı, Ramazan Yılmaz ve Ali Palaç’ın atışlarıyla dörtte dört yaparken Veliköyspor Mesut Kansız ve Üveyis Tüylü ile fileleri tuttururken Yasin Çelik ve Sadık Alçın’ın penaltı atışlarını kaçırması nedeniyle kazanan 4-2 Güneysuspor oldu.

Güneysuspor, BAL ligini Rize Özel İdarespor’un 8 puan gerisinde tamamlayan Çayelispor ile önümüzdeki günlerde oynayacağı Play-Out karşılaşmasını kazanması halinde Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

Güneysuspor bu sezon Rize Süper Amatör Liginde oynadığı 14 maçın 2’sinden mağlup ayrılırken Play-Off liginde ise beşte 5 yaptı. Veliköyspor ise ligi namağlup tamamlarken sezonun ilk yenilgisini final maçında Güneysuspor’a karşı almış oldu.