Rize SMMMO'dan öğrencilere eğitim desteği

TAKİP ET

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Rize SMMMO), Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik eğitimlerine devam ediyor.

Rize SMMMO, Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerine, yerinde eğitim projesi kapsamında "Luca Muhasebe Programı" uygulamalı eğitimi vermeye devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da ders sırasında öğrencileri ziyaret ettiği eğitimde, öğrencilerle sohbet ederek onlara okul dışında aldıkları eğitimlerin kariyerlerini planlamalarında çok önemli olduğunu belirtti.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan Rize SMMMO Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, bu tür eğitimlere 3 yıldır devam ettikleri söyleyerek, "Teknik Liseleri mesleğimizin geleceği olarak görmekteyiz. Bu okullardan mezun olan gençlerin mezun olduklarında iş sahipleri ve mesleki bürolarda tercih edilen eleman olmaları için yaygın olarak kullanılmakta olan muhasebe programı eğitimi almalarını önemsiyoruz." dedi.

TÜRMOB tarafından geliştirilen Luca Muhasebe programının meslek üyeleri tarafından Türkiye genelinde yaygın olarak kullanıldığını ifade eden Başkan Çakmakçı, bu programın ilk web tabanlı muhasebe programı olduğunu vurgulayarak, bu tür eğitim desteklerini yüksekokul öğrencilerine de verdiklerini ve bu çalışmaları önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini söyledi.