Rize Şehir Hastanesi'nin yeri tepki çekti

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Şehir Hastanesinin yapılacağı yeri paylaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Şehir Hastanesi'nin Rize sahilinde daha önce yapılan yat limanında (Gülbahar Mahallesi sahilinde) deniz dolgusu üzerinde yap işlet devret modeliyle değil milli bütçeyle yapılacağını söyledi.

800 yataklı olacak olan Rize Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi veren Yazıcı, "Yat limanında denizin üzerinde dolgu yapmak suretiyle gerçekleştirilecek. Niye, yat limanı oldu da dolgu oluyor. Böyle birileri şeytanın avukatlığını yapar böyle bir şey de söylenebilir. İyidere Lojistik Merkez liman yapılınca elbetteki şehirdeki limanda Rize Limanı da bir taraftan bu yat hizmetini görecek bir fonksiyon yüklenecek. Dolayısıyla o yat limanına hastane alanı için 220 dönümlük bir alan oluşacak. Onun üzerinde 800 yataklı. Türkiye’ye yakışır, yaraşır bir kompleks olacak. Bu da 2020 yatırım programında. Dolayısıyla bunun da proje etüd çalışmaları devam ediyor.” dedi.

İstemezukçulardan değiliz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Şehir Hastanesinin sahilde yaopılmasının yanlış olduğunu belirterek yaptığı paylaşımda şunları söyledi, "Rize'de zaten her şey için hemen denizi dolduralım deniyor. Ondan sonra kent niye gelişmiyor, bu kent geleceğe hazırlanamıyor diye hayıflanıyoruz. Biz istemezukçulardan değiliz. Sadece ülkemizin daha fazla yağma edilmesine göz yummak istemiyoruz. Yoksa yapılacak her iyi hareketin sonuna kadar destekçisiyiz."

Bırakın çocuklarımız denizi görsün

Rizeli Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda, şehir hastanesinin yerinin ne kadar doğru olduğunu sorarak şu paylaşımı yaptı; "Rize’de yapımı planlanan şehir hastanesi, planda görüldüğü üzere deniz dolgusu üzerine inşa edilecek. Bu mevki, Rize’de Gülbahar ve İslampaşa mahalleleri arasında kalan, çayla denizin öpüştüğü, harikulade bir mevkidir. Avuç kadar şehirimizde, bırakın da çocuklarımız deniz görsün."