Rize sahilindeki Sosyal Alan projesinde 2. Aşama

TAKİP ET

Rize'nin sahil şeridinde yapımı devam eden 10 milyon TL'lik sosyal alan projesinde 2'nci etap çalışmaları başlatıldı.

Rize Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Rize Merkeze bağlı İslampaşa ve Portakallık mahallelerini kapsayan 550 metrelik sahil şeridinde "Dolgu Alanı Spor Kompleksi" olarak adlandırılan proje, 40 bin metrekare alanda; halk arasında Yat limanı olarak bilinen bölgede inşa ediliyor.

Alanın içerisinde iskele, kaykay ve bisiklet parkuru, mini golf sahası, street workout, çocuk oyun alanı, yoga-jimnastik alanı, yamaç paraşütü pisti ve model uçak pistinin yer alacağını söyleyen Başkan Metin, "Burayı bir kamusal alan olarak yapmak istiyoruz ki bütün vatandaşlar gelsinler burada vakit geçirsinler." dedi.

Üzerinde hiçbir sosyal tesis, kafe veya kafeteryanın olmayacağını ve projenin tamamlanmasıyla Rize’ye denizle bütünleşen, insanların rahatlıkla zaman geçirebilecekleri güzel bir alan kazandıracaklarını ifade eden Başkan Metin, "Projeyi 3 aşamada tasarlamıştık. Altyapıyı kapsayan ilk aşama sona erdi. Şimdi ikinci aşamada alan içinde bulunan iki deremizle ilgili çalışma yapılacak. Derelerimizden birini kapatacağız diğerinin ise üstü açık olacak. Üçüncü aşama ise tamamen üst yapıyla ilgili olacak" dedi.