Rize POMEM'de 203 polis mezun oldu

TAKİP ET

Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 203 öğrenci düzenlenen 28. mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

Kalkandere Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin salonunda gerçekleştirilen 28'nci dönem mezuniyet töreninde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı kerim tilaveti okundu.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ve mezun olan öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törende konuşan Vali Çeber, mezun olan polis adaylarıyla gurur duyduklarını, kendilerini buruk bir zamanda mezun ettiklerini söyledi.

Mezun olan polislerin 25'inin afet bölgelerine, diğerlerinin ise başka bölgelere gideceklerini kaydeden Vali Çeber, "Hangi olay yaşanırsa yaşansın, o olayın uzmanları çözümü için gayret sarf eder. Polisimiz ve jandarmamız her olayda mutlaka vardır. Polis ve jandarma olmadan olmaz. Afetler olur, olağanüstü durumlar yaşarız. Konusuna göre ilgililer alandadır ama yine polis olmadan olmaz. Çünkü polis ve jandarma devlettir." diye konuştu.

Dereceye giren 3 öğrenciye hediyelerinin verildiği törende, yeni mezun 203 polis adayı yemin etti.