Rize Personel Eğitim Merkezi açıldı

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Rize merkeze bağlı Alipaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Rize Personel Eğitim Merkezi'nin açılışına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katıldı.

Bakan Gül, açılışta yaptığı konuşmada 2017-2019 yılları arasında 10 bin 475 kişiye hizmet içi eğitim verildiğini belirterek, 2019 yılında hakim ve savcılara yönelik eğitimin yoğun şekilde sürdürüleceğini, buna ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu ile planlama yaptıklarını aktardı.

Gül, 6 bin hakim ve savcının hizmet içi ve meslek içi eğitime tabi tutulacağını kaydederek, "Eğitim bir süreçtir. 'Hukuk Fakültesini bitirdim. Eğitime ihtiyacım yok' diyemeyiz. Dünyadaki içtihat değişimleri, yeni sorunlar çıkıyor teknoloji geliştikçe. Eğitim personelimizin veya mensubumuzun eksikliğinden değil, daha fazla kaliteyi artırmak bir ihtiyaçtan kaynaklı. Bu nedenle 2019 yılını hakim ve savcılarımızın eğitim yılı ilan ettik." ifadesini kullandı.

Bakan Gül, Rize Adliyesi ve Rize Barosunu ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, açılışın ardından Rize Adliyesi ve Rize Barosuna ziyarette bulundu.

Gül, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinin açılışının ardından, Rize Adliyesine geçerek, Başsavcı Önder Kemal Sekücü ile görüştü.

Daha sonra Rize Barosunu ziyaret eden Bakan Gül, Başkan Ümit Peçe ile sohbet etti.