Rize Özel İdarespor U16 Şampiyonu oldu

TAKİP ET

Rize U16 Ligi Play-Off müsabakaları sonucu Rize Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Rize Özel İdarespor U16 Rize Şampiyonu oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Rize U16 Play-Off Ligi 5. Hafta maçında Rize Özel İdarespor U16 takımı, sahasında Rize Belediyespor U16 takımını konuk etti. İlk 4 maçını da kayıpsız geçerek 12 puan toplayan iki güçlü ekibin final müsabakasında kazanan Rize Özel İdarespor ekibi oldu.

Gollü başlayan maçın ilk yarısında 20’nci saniyede Özel İdare ekibi İsmet Kerem Demirbaş’ın aşırtma golü ile 1-0 öne geçti. Henüz ilk dakika geride kalırken bu kez Rize Belediye ekibi Tayfun Ozan Çahaloğlu’nun golü ile beraberliği yakaladı. Maçta 4’üncü dakikada Özel İdare yine İsmet Kerem’in attığı golle öne geçti ve ilk yarı 2-1 tamamlandı.

İkinci yarısında tek golün kaydedildiği maçın 74’üncü dakikasında Özel İdareli Yağız Emir Agun’un ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Takımına penaltı kazandıran Yağız Emir bu pozisyonda sakatlık geçirerek takım arkadaşlarının yardımıyla yedek kulübesindeki yerini alırken topun başına geçen Arda Tufan Kurtuluş penaltı şansını gole çevirerek skoru 3-1 yaptı. 4 dakika uzatılan karşılaşma sonucu Rize Özel İdarespor U16 takımı sezonu şampiyonlukla tamamladı ve Bölge Şampiyonasında Rize’yi temsil etme hakkını kazandı.

Rize Özel İdarespor U16: 3 – Rize Belediyespor U16: 1 / Foto Galeri

Rize U16 Ligi’ni bu sezon 22 puanla namağlup lider tamamlayarak Play-Off’a yükselen Rize Özel İdarespor, Play-Off maçlarında da 5’de 5 yaparak bu sezon oynadığı 13 maçı da yenilgisiz tamamladı. Ligde 7 galibiyet ve bir beraberlik alan Rize Özel İdarespor U16 takımı, 27 gol atarken kalesinde sadece 1 gol gördü. Play-Off maçlarında da 18 gol atan ekip yine kalesinde 1 gol gördü ve sezonu 45 gol atarak, kalesinde ise 2 gol görerek tamamladı.

Rize Belediyespor U16 takımı ise ligde oynadığı 6 maçı galip, bir maçı berabere tamamlarken 1 maçta mağlup olmuş ve 19 puanla 2’nci sırada yer alarak Play-Off ligine yükselmişti. Play-Liginde oynadığı 4 maçı kazansa da final maçında mağlup olan Rize Belediye ekibi ligde 28 gol atıp kalesinde 5 gol, Play-Off maçlarında ise 16 gol atıp kalesinde 5 gol gördü.

Rize Özel İdarespor: 3 – Rize Belediyespor: 1

Stat: Şenol Birol Sahası
Hakemler: Ertan Başdağ, Öznur Fil, Faik Sancaktutan
Rize Özel İdarespor U16: Muhammet Kara, Arda Turan Kurtuluş, Yağız Emir Ağun (dk 76 Yunus Arda Gedik), Enes Albayrak, Hasan Köksalan, Efe Haktan Fuçucu, Mehmet Büyük (dk 70 Andaç Muti), Hakan Şükür Sağun, Mustafa Kerem Çolak (dk 60 Utku Kotil), İsmet Kerem Demirbaş (dk 60 Zaferhan Nalbaş), Fahrettin Sami Kabil
Yedekler: Berkay Dereci, Mert Şiviloğlu, Mertcan Yazıcı
Teknik Sorumlu: Halil Atabey
Rize Belediyespor U16: Recep Enes Yıldırım, Ali Buğra Karamanoğlu, Kasım Muhammet Güçlü, Onur Köse, Yasin Seyhan, Mehmet Emin Birinci, Tayfun Ozan Çahaloğlu (dk 68 Cem Şinasi Cancioğlu), Tolga Korkmaz (dk 63 Tolga Karadağ), Arda Demirbaş, Emirhan Maviş Gümüşkaya (dk 75 Muhammet Yahya Uzun), Ömürcan Dereci (dk 68 Utku Akyüz)
Yedekler: İlkaycan Nedim Sönmez, Efe Kalender, Doğukan Albayrak
Teknik Sorumlu: Cengiz Uçak
Sarı Kartlar: Hasan (Rize Özel İdarespor), Tolga Korkmaz (Rize Belediyespor),
Goller: dk 1, dk 4 İsmet Kerem Demirbaş, dk 76 (pen) Zaferhan Nalbaş (Rize Özel İdarespor), dk 2 Tayfun Ozan Çahaloğlu (Rize Belediyespor)