Rize Özel İdarespor'dan farklı galibiyet: 7-1

TAKİP ET

BAL Liginde oynanan Rize derbisinde Rize Özel İdarespor, rakibi Salarhaspor'u 7-1 mağlup ederek Şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Bölge 1. Grup 16. Hafta karşılaşmasında Rize Özel İdarespor, ligin ilk devresinde 2-2 berabere kaldığı Salarhaspor ile bir kez daha karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 3-1 Rize Özel İdarespor'un üstünlüğüyle biten Rize derbisinin ikinci yarısında Özel İdare ekibi rakibine 4 gol daha atarak sahadan 7-1 galip ayrıldı. Rize Özel İdarespor'un gollerini 7'nci dakikada Onur Kadir Terzioğlu, 27'nci dakikada Ekrem Kalın, 44'üncü ve 89'uncu dakikalarda Oktay Gümüş, 48'inci dakikada Halil Rahman Üzümcü, 65'inci dakikada İbrahim Yılmaz ve 72'nci dakikada Furkan Hacıfazlıoğlu kaydetti. Salarhaspor'un tek golü ise 12'nci dakikada Doğukan Karafazlıoğlu'nun penaltıdan attığı golle geldi.

Son 3 maçın kaldığı ligde Rize Özel İdarespor 33 puana yükselerek lider Çarşıbaşı Belediyespor ile aradaki puan farkını 1'e düşürdü ve Şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Salarhaspor ise 14 puanda kaldı ve önümüzdeki sezon Rize Süper Amatör Ligine düşmesi kesinleşti.

Rize Özel İdarespor, 27 Mart Pazar günü saat 13:00'da deplasmanda Trabzon ekibi Bahçecikspor ile 16. Hafta maçına çıkacak.  Rize ekibi, 33 puanı bulunan Bahçecikspor karşısında mutlak 3 puan alması gerekiyor.

Rize Özel İdarespor, ligin ilk devresinde rakibi Bahçecikspor'u sahasında 2-1 mağlup etmişti.