Rize Onkoloji Hastanesi'nde uzman doktor sıkıntısı

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Robotik Onkoloji Merkezi'nde uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Robotik Onkoloji Merkezi'nde mecburi hizmetini tamamlayan Uzman Doktor Erkan Kayıkçıoğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından sadece bir uzman doktor kaldı. Yoğunlaşan hastanede tek uzman doktorun tüm hastalara bakması zorlaşırken, bazı kanser hastalarının tedavi olamadığı ya da uzun süre sonra randevu alabildiği belirtildi.

En erken atama Eylül ayında

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Uzm.Dr. Erkan Kayıkçıoğlu'nun mecburi hizmetini tamamlamasının ardından, ailevi nedenlerden dolayı Rize'den ayrıldığını belirterek, "Bu durumu önceden gördüğümüzden Bakanlığımızdan ivedikle yerine uzman talebinde bulunmuş idik. Lakin ilk açılacak olan uzman hekim atama kurasında ülke genelinde hiçbir medikal onkolog olmamasından dolayı kısa vadede ilimize atama ile bu branşta uzman hekim gelmesi mümkün değildir. Bu anlamda en erken atama Eylül ayının ikinci yarısında olabilecektir." dedi.

Fazlalık doktor olmayınca görevlendirme de yapılamıyor

Ülkemiz genelinde en az yetişen uzman doktorların başında medikal onkologların geldiğini ifade eden Dr. Tepe, "Birçok ilde ya hiç yoktur ya da çok asgari sayıda vardır. Sorunun çözümü için Bakanlığımızdan uzman doktor atanıncaya kadar başka illerden görevlendirme ile bu branşta doktor talebinde bulunduk. Bu anlamda Bakanlığımızın çalışması sürmektedir. Ancak o kadar az bulunan bir uzmanlık alanı ki Karadeniz Bölgesinde dahi hiçbir ilde bu alanda fazlalık doktor olmadığı için görevlendirme yapılamamaktadır. Herşeye rağmen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için ülkemizin büyük illerden de olsa görevlendirme yapılabilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir." dedi.

Tek uzman hekim tüm hastalara bakmak zorunda kalıyor

Onkolaji hastanesinde kalan tek uzman hekimin de yoğun talebe karşılık var gücüyle görevini sürdürdüğünü ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe, "Koronavirüs salgını süresince birçok hastanın tedavisinin bekletilmek zorunda kalınmasından dolayı eklenen yoğunluk karşısında çaresiz kalınabilmekte, bazen hastalarımız hiç istemesek de tedavi olamadan geri dönmek veya uzun süre randevu alamama durumuyla karşılaşabilmektedir. Elimizdeki imkânlar dâhilinde bir dâhiliye uzmanı da mevcut hekimimize destek vermek amacıyla görevlendirilmiştir. Süreci normale döndürmek, ilimize ivedi görevlendirme dahi olsa bu alanda bir doktor daha kazandırabilmek için yoğun gayretimiz devam etmektedir. Tedavi süresince zorluk yaşayan tüm hasta ve yakınlarımızdan yürekten özür diliyoruz." şeklinde konuştu.