Rize'nin Yıldız Kızlarından büyük başarı

TAKİP ET

Rize Yeşil Çay Spor Kulübü, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nı namağlup lider olarak tamamlayıp bir üst tura yükseldi.

Haber: Turgay AYHAN

2019-2020 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası, 30 grupta toplam 129 takımın katılımıyla sona erdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından bölgesel olarak düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakaları 19-25 Ocak tarihleri arasında oynandı.

Şampiyonada Rize adına 4. Grupta mücadele eden Rize Yeşil Çay Spor Kulübü, grubunda Erzincan Gençlerbirliği, Erzincan Gençlergücü, Trabzon İdmanocağı ve Trabzon Kardelenspor ile mücadele etti.

Birinci Kademe Müsabakaları sonunda gruptan namağlup lider olarak çıkan Rize Yeşil Çay Spor Kulübü, Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü'nü 4-0, Trabzon Kardelenspor'u 11-3 ve Erzincan Gençler Birliği ve Gençlik Spor Kulübü'nü 4-0 mağlup ederken, Trabzon İdmanocağı takımıyla da 2-2 berabere kaldı. Rize ekibinde Sevim Zehra Şeker, en çok gol atan isim oldu.

Aynı zamanda TFF Kadınlar 3. Ligi 6. Grupta mücadele eden İdris Ocak antrenörlüğündeki Rize Yeşil Çay Spor Kulübü, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda ikinci kademeye yükselmeye hak kazandı.