Rize'nin yeni amatör futbol sahasının ihalesi yapıldı

TAKİP ET

Yaklaşık 6 yıl önce yıkılan ve yenisi bir türlü yapılamayan Rize Merkezdeki yeni amatör futbol sahasının ihalesi yapıldı.

Rize merkezde Ekrem Orhon Stadının yaklaşık 6 yıl önce yıkılmasının ardından bir türlü yapılamayan ve defalarca projesi değişen yeni amatör sahanın Rize Limanı yanındaki alanda yapımının gerçekleştirilmesi için gerekli ihale yapıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Genel Başkanı Ali Çelik, yıllardır beklenen Amatör Futbol Sahası ve Spor Kompleksi ihalesinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildiğini belirterek, "İhalemizi Trans-Of Ulusal Nakliyet İnşaat San.ve Ticaret Ltd. Şti firmasının 9.034.000.00 TL ile kazanmıştır. Rize Amatör Spor ailesi olarak bugünü milat olarak değerlendiriyor ve üzerimize düşen görev ve sorumluluğumuzun farkına varıp Rizemizin Spor kenti haline getirilmesi için var gücümüzle çalışacağımızı bildiriyoruz." dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren yeni sahanın yapımı için yoğun mesai harcadıklarını ve ihalenin gerçekleştirilmesiyle önemli bir aşamanın da geride kalışının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çelik, emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını ifade etti.

Rize amatörünün yıllardır merakla beklediği Futbol Sahası ve Spor Kompleksi ihalesinin gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, en kısa zamanda çalışmaların başlayacağını belirtti.

Çelik, yapılan ihalenin bir adet nizami futbol sahası, 85x45 metrelik antrenman sahası, bin kişilik tribün, kulüp odaları ve soyunma odalarından oluştuğunu ifade ederek, bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.