Rize'nin Robot Yarışması Şampiyonları ödüllerini aldı

TAKİP ET

Uluslararası MEB Robot Yarışmasında 1.'lik ve 3.'lük elde eden Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri ödüllerini aldı.

81 il ve 18 ülkeden 12 bin 716 katılımcının 4 bin 733 robotla yer aldığı Uluslararası MEB Robot Yarışmasında “Piyroz” adlı robot ile "Çizgi İzleyen (İleri Seviye)" kategorisinde Türkiye 1'inci olan Kadir Çolak, “Şepidi” adlı robot ile 3'üncü olan Yunus Emre Köse, "Kaçkar" adlı robotu ile "Labirent Ustası" kategorisinde Türkiye 3'üncüsü olan Mustafa Küçüksarı ve danışman öğretmenleri Azim Gökbayrak, Bülent Buçan ve Ali Anıl Yücesan'a ödülleri törenle takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Başarı, sürekli bir planla ve rasyonel çalışmakla mümkün olabilir. Yüzlerce proje ve katılımcının yer aldığı yarışmada dereceye girmeyi okulumuz ve ilimiz adına önemsiyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu okul şehrin kalbinde olan bir okul. Şehir idarecilerinin de kalbinde olacak bir okul olmalıdır." dedi.

Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Baydaş'ın yanı sıra Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.