Rize'nin ilk Süper Amatör Ligi için kuralar çekildi

TAKİP ET

Rize'de bu sezon ilk kez oynanacak olan Süper Amatör Ligi için kuralar çekilerek gruplarda yer alacak takımlar belli oldu.

İlk kez düzenlenecek olan Rize Süper Amatör Ligi, iki grupta toplam 13 takımın katılımıyla 20-21 Kasım tarihlerinde başlıyor.

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Salonunda düzenlenen kura çekiminde Rize ASKF Başkanı Ali Çelik, Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Tarkan Mamati ve lige katılacak kulüplerin temsilcileri yer aldı.

A Grubunda 7 ve B Grubunda 6 olmak üzere toplam 13 takımın yer alacağı lige Çamlıhemşin Belediyespor katılmayacağını açıkladı. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de yer alma hakkı bulunan Çamlıhemşin ekibi bu hakkını kullanmayarak Süper Amatör'e düşmüştü.

Futbol İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonucu A Grubunda Rize Belediyespor, Tunca Belediyespor, Ardeşenspor, Büyükköyspor, Kirazdağıspor, Pazar Form Fitness ve Çiftlikspor yer alırken B Grubunda ise Güneysuspor, Kopuzlar Vakfı Veliköyspor, Derebaşıspor, Kendirli Belediyespor, Kalkanderespor ve Madenli Belediyespor yer aldı.

Lig için transfer dönemi 19 Kasım tarihinde sona erecek.