Rize'nin iftar sofrası A Haber'de

TAKİP ET

Rize Belediyesi'nin oluşturmuş olduğu ve her gün artarak devam eden yaklaşık 2500 kişiye kadar aynı anda iftar yemeği verilen iftar sofrası A Haber'e konuk oldu.

Rize Belediyesinin sahil dolgu alanı üzeri Kültür Park Restoranda “Gönül Sofrası” adı altında oluşturmuş olduğu iftar sofrasında her gün binlerce kişi aynı anda orucunu açıyor. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da yakından takip ettiği ve vatandaşlarla beraber orucunu açtığı iftar alanında hayırsever iş adamları tarafından iftar yemeği veriliyor.

Binlerce kişinin katıldığı İftar yemeklerinde Rize’nin önde gelen isimleri de orucunu vatandaşlarla beraber açıyor. Lokanta ortamında kurulan iftar sofrasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yanı sıra Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Başkan Yardımcısı İsmail Kosif, Rize Belediyesi Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Soba, Mustafa Altay, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü İshak Alim, Ak Parti Rize İl teşkilatı ve Rize’nin sevilen İş adamlarından Ekşioğlu Derneği Başkanı Ali Ekşioğlu orucunu vatandaşlarla beraber açtı.

A Haber’in iftar programında Rize’ye canlı bağlantı kurduğu iftar sofrasında Başkan Kasap kendi eliyle vatandaşa yemek ikramında bulundu. İkram sonrasında A Haber’e açıklamalarda bulunan Başkan Kasap Rize’de Ramazan ayının değerlendirmesi yaptı.

Rize’de birlik beraberlik içerisinde oruçların açıldığına vurgu yapan Başkan Kasap sözlerine şöyle devam etti; "Ramazan ayı içerisinde günde 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verme gayreti içerisindeyiz. Ramazan etkinliğimizi sadece iftar yemekleriyle sınırlı tutmuyoruz. Özellikle çocuklara yönelik olarak programlar düzenliyoruz. Misafirlerimizi burada ağırlamak bizim için çok mutluluk verici bir durumdur. Soframız tüm halkımıza açıktır, herkesin gelmesini ve iftar yemeğimize misafir olmasını dileriz. Ramazan ayı, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve geleneklerimizi yaşamanın zamanıdır. Biz de Rize Belediyesi olarak düzenlediğimiz organizasyonlarla bu gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz."