Rize'nin içmesuyu 2050 yılına kadar garantide

TAKİP ET

DSİ tarafından Rize'nin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Rize İçmesuyu Tesislerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

DSİ tarafından Rize’de inşaatı devam eden ve proje safhasındaki içmesuyu tesislerinin tamamlanmasıyla birlikte yıllık toplam 16 milyon m³ içme suyu temin edilerek, şehrin 2050 yılına kadarki içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Varda Kaynaklarından 60 km uzunluğunda 1. Kısım isale hattı ile Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Kendirli ve civar yerleşimlerin içmesuyu ihtiyacı karşılanacağı ve inşaat çalışmalarının %96’sının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, Andon İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden Rize şehir merkezindeki ana su haznesi olan Dağbaşı su haznesine 15 km temiz su isale hattı vasıtasıyla Rize şehir merkezine yıllık 6 milyon m³ içmesuyu temin edileceği ve önümüzdeki günlerde Andon arıtma tesisi bağlantısının da tamamlanmasıyla, Eylül ayı içerisinde tesise su verileceği ifade edildi.

TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE HALKIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUDUK

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı DSİ tarafından derelerde taşkınlara karşı ıslah çalışması gerçekleştirilmeye devam edildiğinin belirtildiği açıklamada, son 17 yılda 58 adet taşkın koruma tesisi inşa edildiği ve bu tesislerle; Rize şehir merkezi, 104 adet meskûn mahal ve 17 bin 70 dekar arazinin taşkın zararlarından korunduğu ifade edildi.

Ayrıca Rize şehir merkezi ve değişik ilçelerde 19 adet taşkın koruma tesisinde inşaat çalışmalarnın devam ettiği vurgulandı.

DSİ tarafından son 17 yılda Rize'ye 946 Milyon TL yatırım yapıldığı belirtildi.