Rize'nin Heidi'si Hamdüsena yol istiyor

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere ilçesinde keçisini sırtında taşımasıyla tanınan ve 'Rize'nin Heidi'si' olarak ünlenen Hamdüsena, yaylasına yol istiyor.

İkizdere’nin Yağcılar köyünde ve yaylasında hayvancılık yapan Bilgin ailesinin sırtında Keçi yavrusu taşımasıyla tanınan küçük kızı Hamdüsena Bilgin "Yaylamızın yolunun yapılmasını istiyoruz" dedi.

Köyünde hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan Bilgin ailesinin keçisiyle ünlü kızı Hamdüsena Bilgin sosyal medya hesabı üzerinden sitemde bulundu. Sosyal medya ve basından kendisiyle ilgili haber yapan gazetecilere "Yayla yolumuz yok, yol istiyorum" diyen Hamdüsena, "Bu söylediklerim maalesef haberlerde yer almadı" dedi.

İkizdere’de yolu olmayan tek yaylanın kendi yaylası olan Boyadüzü Yaylası olduğunu söyleyen Hamdüsena, "Burada 3-4 kilometre uzunluğunda yol açılmasını istiyorum. Ben ve ailem sırtımızda yük taşımaktan bıktık. Araba yolumuz olmadığı için patika yolda 3 saat sırtımıza yük olduğu halde yürüyoruz. Bu yük bazen küçük keçi yavrularımızda oluyor. Devletimizden15 yıldır yol istiyoruz" dedi.

"HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ"

Hamdüsena’nın babası Atilla Bilgin ise yaptığı açıklamada "Yağcılar köyümüzden yaylamıza gitmek zorundayız. Bahar gelince köyde kalamayız. 3-4 aylığına kalmak üzere hayvanlarımız mecburen yaylaya gider. Orada daha fazla otlayacak alanlarımız var. 15 senedir yol diye bağırıyoruz sesimizi duyan olmadı. Bugüne kadar çok istememize rağmen toplam 3-4 km.lik bir yolumuz yapılmadı. Yaya gittiğimiz Boyadüzü yaylamıza ağır şartlar içinde malzeme taşıyoruz. Bütün eşyalarımızı ve bazı küçük hayvanlarımızı sırtımızda taşırız. Kızım Hamdüsena’nın hayvan sevgisini dünya öğrendi. Hamdüsena yürüyemeyen kuzu yavrularını sepetine koyarak yaylaya götürüyor. Büyüklerimiz sırtında 50 kilo yük ile yaylaya yürüyerek gidiyor, hangi çağda yaşıyoruz, devletimizden fazla bir şey istemiyoruz yapılması da çok kolay olan 5 km'lik yayla yolumuzun yapılmasını istiyoruz" dedi.

"MECLİS BAŞKANIMIZ İSMAİL KAHRAMAN’A SÖYLEDİM"

Yaylalarına yol isteklerini İkizdere’de Kaymakama ve Rize Valisi'ne bizzat söylediklerini ifade eden Atilla Bilgin, Ankara’ya gittiğinde Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a kadar vardığını ama henüz bir sonuç alamadığını söyleyerek şöyle konuştu; "Boyadüzü yaylamda hayvanlarımı otlatırım. Yolumuz olmadığı için evleri olan köylülerim bu yaylayı artık kullanmıyor. Benim gidecek başka yaylam yok. Ankara’da komşu köyümüzden olan Meclis Başkanımız İsmail Kahraman beye konuyu söyledim. Bir önceki Tarım Bakanı Faruk Çelik’e bizzat kızım Hamdüsena’nın olduğu toplantıda bizzat yol istiyoruz diye dedim, ilgileneceklerini söylediler ama 2017 yılını da yol yapılmadan geçirdik. Ben devletten yalnız 3-4 km'lik yolun yapmasını istiyorum. Gerekirse 15 bin lira para yardımında da bulunayım yeter ki yolumuzu açsınlar. Kızımla haber yapmak için görüşen gazetecilere yol konusunu her zaman söylememize rağmen nedense yol isteğimizi haberlerinde yazmadılar" dedi.

Haber: İsmet KÖSOĞLU