Rize'nin Gasronomi Günleri başlıyor

TAKİP ET

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 1-3 Temmuz'da Rize'de yapılacak olan "GASTRO RİZE" tanıtım günlerini Ramada otel'de Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve GastroRize Organizatörü Gökmen Sözen'le düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

GastroRize bu yıl 1-3 Temmuz’da kokusu, tadı ve lezzetiyle marka haline gelen “muhlama” yapımıyla başlayacak.

Üç gün boyunca yerli ünlü şeflerin katılımlarıyla “Gastronomide Yerel Coğrafya’nın Önemi”, “Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim”, “Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı”, “Rize Mutfağı’nda Markalaşmanın Önemi”, “Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu” başlıkları ile alanında uzman katılımcılarla sektörün önde gelen temsilcilerinin yer alacağı oturumlarla gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, toplantıda yaptığı açıklamada; “GastroRize’yi, bu yıl 2021 yılı Temmuz itibarı ile başlattık. İnşallah ilerleyen yıllarda genişleterek, satışı pazarlamasını da; Rize Karayemişi, Rize Mandalinası, Rize Pepeçurası, Rize Böreği, Rize Böğürtleni, Rize Likapası (Mavi yemiş) gibi beğendimiz lezzetleri Türkiye'ye ve Dünyaya tanıtırsak inanıyorum ki beğeni olarak karşılık görecektir." dedi.

Başkan Metin, "Muhlaması, lahanası, lahana sarması, mısır ekmeği, çığırtası, hamsikolisi, hamsi pilavı, kavurması, fasulyesi, enişte lokumu, sütlacı, balı  ve çayı başta olmak üzere dünyanın en lezzetli yemeklerini dünya insanlığına duyurmayı ve tanıtmayı, hatta tattırmayı amaçlayan Rize Belediyemiz "GASTRO RİZE" adıyla ciddi bir etkinlikle görevini yapmanın huzurunu yaşıyor. Yaptığımız bu anlamlı ve Rize'mize çok büyük katkısı olacağını düşündüğümüz çalışmamızın hayırlı ve bereketli olmasını temenni eder katılımınızdan dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.