Rize'nin 105 yaşındaki koca çınarı hayatını kaybetti

TAKİP ET

Rize'nin Güneysu İlçesine bağlı Yenicami Köyünden olan 105 yaşındaki Ümiye Temizel, hayatını kaybetti.

Rize'nin Güneysu ilçesi Yenicami Köyünden olan 105 yaşındaki Ümiye Temizel, tedavi gördüğü Kocaeli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz aylarda Kocaeli'nde yaşayan kızının yanına giden Temizel, bir hafta önce yere düşme sonucu kalça kemiğini kırdı. Kocaeli Devlet Hastanesi'nde riskli bir ameliyat geçiren Temizel, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayata gözlerini yumdu.

Gazeteci Turgay Ayhan'ın da annesinin anneannesi olan 105 yaşındaki Ümiye Temizel'in cenazesi 11 Aralık Salı günü ikinci namazının ardından Yenicamii Köyü Merkez Camiinde kılınarak, aynı yerdeki aile kabristanlığında defnedilecek.

Torununun torununu görerek haberlere konu olmuştu

Dört kız ve üç erkek olmak üzere 7 çocuğundan kendi torunları, çocuklarının torunları ve torunlarının torunları olmak üzere 5 kuşakta toplam 62 torun sahibi olan Ümiye Temizel, bugüne kadar bir çok acı kayıplar yaşamıştı.

31 yıl önce eşini kaybeden ve hayatını tek yaşayarak geçiren Temizel, anne, baba ve kardeş acılarının yanı sıra iki kez evlat acısı yaşamış, geçtiğimiz yıllar içindeyse biri 47 yaşında diğeri 35 yaşındaki iki torununu da toprağa vermişti.

İlgili Haber

Rize'de torununun torunu elini öptü