Rize Müftülüğü'nden üç aylarda Kur'an Hediyesi çağrısı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın birlikte yürüttüğü 'Hediyem Kur'an Olsun' projesi devam ederken, Rize Müftülüğünden üç aylarda kampanyaya destek çağrısı geldi.

İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı projeye dair yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar ilimiz genelinde hayırseverlerimizin destekleri ile 50 bini aşkın Kur’an bağışını Türkiye Diyanet Vakfımıza ulaştırdık. Mübarek üç aylarda ise çalışmalarımıza ‘Üç aylarda hediyem Kur’an olsun’ sloganıyla devam ediyoruz." dedi.

Proje kapsamında yeryüzünde Kur'anın ulaşmadığı hiçbir yer kalmaması hedefiyle hareket ettiklerini belirten Çakmakçı, "Hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i Mushaf olarak görememiş kardeşlerimize Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i ulaştırıyoruz. Yurt dışında öncelikle Afrika, Balkanlar, Asya’da ayrıca Latin Amerika ülkeleri, Kafkaslar, Asya Pasifik ülkelerinde medrese, cami, Kur'an kursu ve üniversitelerden gelen talepler proje kapsamında değerlendirilmektedir. Yurt içinde ise okul, yurt, hastane ve cezaevlerine yönelik Türkçe mealli Kur'an hediye etme çalışmaları sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Çakmakçı, ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesine destek olmak isteyen vatandaşların TDV Rize Şubesinin banka hesabına bağış yapabileceğini ayrıca KURAN yazıp 4333’e SMS göndererek 50 TL tutarında 1 adet Kur’an bağışlayabileceklerini veya online olarak bagis.tdv.org adresi üzerinden ve bankalar yoluyla projeye destek olabileceklerini söyledi.