Rize Kına Tahtı

TAKİP ET

Son zamanlarda daha gösterişli düğün organizasyonlarına imza atmak isteyenler düğüne giden yoldaki tüm merasimlerin en iyi şekilde yapılmasını istiyor. Bir genç kız ve bir genç erkek düğün merasimlerine ulaşana kadar bir çok merasimi gerçekleştirmek zorunda. Bu da oldukça zor bir süreç olarak evlenecek olan çiftlerin karşısına çıkıyor. Peki, evliliğe giden yolda hangi merasimler sırası ile yapılıyor ve bu merasimler hangi örf ve adetlerin yerine getirilmesini gerektiriyor?

Öncelikli olarak ailelerin tanışma faslı olarak da sayılan bir merasim ile çiftin aileleri bir araya gelerek kız isteme merasimi yapılıyor. Daha sonrasında bir gün tayin edilerek söz kesimi yapılıyor ve evlenecek olan çiftlerin birlikteliğine bir isim konuluyor. Ailelerin ve çiftlerin tam olarak bir birlerini tanıdıkları evrede ise nişan merasimi ile evliliğe giden yolda eğlenceli bir nişan töreni yapılarak düğün eğlencesine bir adım bırakılıyor. Kına gecesi ise her genç kızın rüyası ve evlenecek olan genç kızın ailesinden ayrılırken temsili olarak hem sevinmesi hem de ağlamasını sağlayan bir tören olarak kültürümüzde büyük bir yer kaplıyor.

 

Toz Pembe Organizasyon olarak yukarıda saymış olduğumuz tüm merasimler için siz değerli evlilik arifesinde olan değerli gençlerimize destek veriyoruz. 0536 541 55 33 numaralı telefondan bizleri arayarak Rize merkez ve çevre ilçelerden destek alabilirsiniz. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz merasim sıralamasında en son yapılan merasimlerden birisi olan kına eğlencesi, gelin kızın arkadaşlarının da toplanarak büyük bir eğlence tertip edilmesine deniliyor. Bu süreçte hassasiyet ile hazırlanması gereken kına gecesi kıyafetleri ve kına gecesi dahilinde kullanılacak olan gereçler de mutlaka daha önceden hazırlanması gerekiyor. Kına kıyafeti, bindallı, bir çok çeşitte mumlar, ortama mistik hava verecek olan süslemeler ve kına tahtı da kına gecelerinin olmazsa olmazları olarak karşımıza çıkıyor. Rize Kına Tahtı konusunda destek almak isteyen evlilik aşamasında olan çiftler bir çok çeşitte satışa ve kiralamaya sunmuş olduğumuz kına tahtlarından seçebilir ve kına gecelerini unutulmaz bir ambiyans içinde efsane haline getirebilirler.