Rize Kent Konseyi Engelli Meclisi'nden iftar buluşması

TAKİP ET

Rize Kent Konseyi'ne bağlı Engelli Meclisi tarafından, engelli vatandaşlar ve aileleri için iftar buluşması düzenlendi.

Rize merkezde özel bir restoranda düzenlenen iftar programına Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Yürütme Kurulu Üyesi Emel Kurt, Engelli Meclisi Başkanı Bahtiyar Coruh, Yardımcısı Bülent Alan ve Rize Kent Konseyi’ne bağlı Engelli Meclisi üyeleri katıldı.

Rize Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bahtiyar Coruh, iftar programı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada 24 Şubat 2017 tarihinde kurulan ve tamamı engellilerden oluşan Engelli Meclisi olarak amaçlarının engelleri ortadan kaldırarak daha güzel, yaşanılır bir Rize oluşturmak olduğunu söyledi.

Kurulduğundan bu güne geçen yaklaşık 16 ay içinde birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Coruh, “Engelli vatandaşlarımız için temsili askerlik töreni düzenledik. 'Benden sonra sen yaşa' isimli organ bağışı kampanyası düzenledik. Engelli dalgıç ile su altı zıpkınla balık avı yarışmasına katıldık. Yaşlılar haftası etkinliği düzenledik. Rizesporumuza maçlarında destek olmakla birlikte engelli çocuklarımızı Rizespor altyapı tesislerine götürerek güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Engelli öğretmenlerimizi, Öğretmenler gününde unutmadık. Ebru etkinliği düzenledik ve Tekerlekli Sandalye şeklinde duvar saati tasarladık.” dedi.

Engelli kardeşleriyle ve aileleriyle tıpkı iftar programında olduğu gibi zaman zaman bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade eden Coruh, toplumumuzda engelli vatandaşlara karşı bilinci arttırmayı ve engelli vatandaşların da hiçbir engele takılmadan normal bireyler gibi Rize’de hayatın her alanında yer alabilmeleri için Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.