Rize İl Özel İdarespor Teknik Direktörü Üzümcü: Hak edenin kazandığı bir lig olsun

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Rize İl Özel İdarespor'da Teknik Direktör Mikail Üzümcü, hak edenin kazandığı bir lig olması dileğinde bulundu.

2020-2021 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları nihayet başlıyor. Daha önce 17 Nisan'da oynanması planlanan ve artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenen lig 09 Haziran Çarşamba günü başlayacak.

Daha önce 54 grupta 266 takımın mücadele etmek için başvurduğu BAL Ligi'nde bu kez 32 grupta 108 takım 3. Lig mücadelesi verecek. 158 takım yaşanan erteleme sonucu yeni sezona katılmama kararı alırken Rize'den de Çayelispor lige katılmak için başvuru yapmadı.

Çalışmalarına yaklaşık 8 ay önce başlayan BAL temsilcilerinden Rize İl Özel İdarespor, ligde 3. Bölge 1. Grupta Çamlıhemşin Belediyespor ve Salarhaspor ile mücadele edecek. İlk maçını 09 Haziran Çarşamba günü Salarhaspor ile oynayacak.



Hak edenin kazandığı bir lig olsun

Rize İl Özel İdarespor Kulübü Teknik Direktörü Mikail Üzümcü “Yedi aydır belirsiz bir süreç vardı. Katılan bütün takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Rabbim kazasız belasız bir lig nasip etsin." dedi.

Hedeflerinin önce Rize grubundan Şampiyon olarak ayrılıp il dışındaki diğer maçları da kazanarak 3. Lige çıkmak olduğunu söyleyen Üzümcü, "Lig başlayana kadar geçecek olan önümüzdeki süreci hazırlık maçlarıyla değerlendireceğiz. Bu sürede kondisyonumuzu ve maç eksiğimizi gidermek açısından üç tane hazırlık maçı planladık. Bölgede ilk maçımız Salarhaspor ile olacak. Böylelikle lige başlamış olacağız. Bölgenin çocuklarını oynatarak hep beraber bir hedefe ulaşmaya çalışacağız. Aylardır emek veren pırıl pırıl bir ekibimiz var. Biz bu ekiple yola girdik ve bu ekiple devam edeceğiz." dedi.

Gruptan çıkarak Rize'yi iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacaklarını belirten Üzümcü, "Hak eden, centilmence oynayan, buradan çıkar inşallah. Rize’mize yakışır bir şekilde dışarıda oynayacağımıza eminim. Hak edenin kazandığı bir lig olmasını diliyorum." dedi.



Çok zor rakipler bekliyor bizi

Rize İl Özel İdarespor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Baş ise ligdeki belirsizliğin nihayet sona erdiğini söyleyerek, "Sıkıştırılmış bir lig oynayacağız. Bizim bu lige katılma sebebimiz futbolcu arkadaşlarımızın bir yıldır futbol oynamamaları ve bu işten ekmek yiyor olmalarıdır. Üç takım var hak eden kazansın ve şampiyon olsun. Rize’den üçüncü lige bir takım kazandırmak maksadıyla yola çıktık. Sekiz aydır çalışıyoruz ve sekiz aydır çalışan çocukların emeklerini hiçe saymamak adına neredeyse hiçbir futbolcu almadık. İnşallah hak eden kazanır ve şampiyonluğa ulaşır." dedi.

Oynanacak maç sayısının dörde inmesinden dolayı statüyü de değerlendiren Baş, "Statüyü bence bu kadar kısa tutmaya çalışmalarının sebebi Covid durumundan dolayı ligde vakalar olmadan hastalıksız bir şekilde bitirmek istemeleridir. Ulaşılabilecek en kısa statü buydu. Tam doğru bir statü olduğu söylenemez ama oynattık demek için oldu biraz. Yine de hiç yoktan iyidir. En azından küçük de olsa her takımın bir şansı var. Rize’den şampiyon olacak kulüp, Ordu ve Trabzon takımlarının yer aldığı grup Şampiyonu ile oynayacak. Çok zor rakipler bekliyor bizi. Bu anlamda statü pek doğal olmadı. Ama dediğimiz gibi hiç yoktan iyidir" ifadelerini kullandı.