Rize İl Özel İdarespor'da hedef 3. Lig

TAKİP ET

BAL'da Rize'yi temsil edecek yeni takımlardan olan İl Özel İdarespor'un Sportif Direktörü SDüleyman Baş, yeni hedeflerinin 3. Lig olduğunu söyledi.

Bu sezon Koranavirüs (Kovid-19) Pandemisi nedeniyle tamamlanamayan Rize 1. Amatör Küme Play-Off mücadelesinde TFF'nin belirlediği statü gereği kura sonucu Çamlıhemşin Belediyespor ile birlikte Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselen Rize İl Özel İdarespor'da Sportif Direktör Süleyman Baş, Tv53 kanalında Turgay Ayhan ve Kenan Osma'nın birlikte hazırladıkları "Saha Dışı" programına konuk olarak yeni hedeflerini anlattı.

Yeni sezonda hem kurumsallaşma çalışmalarını yapacaklarını hem de 3. Lig için mücadele vereceklerini belirten Süleyman Baş, bu sezon ligde elde ettikleri namağlup başarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Genel Sekreterimiz Ümit Sarı geçen sezon bana yardımcı olursanız kulübü alalım dedi. Ben de hayallerimi gerçekleştirebileceğime inandığım için evet dedim. Kongre yaparak Özel İdarespor’u devraldı. Genel sekretere bu sezon takımı alalım, birkaç oyuncu transferiyle ligi tanıyalım seneye BAL ligine çıkma mücadelesi veririz dedim. Takımdan ayrılanlar olunca fazla transfer yapmak zorunda kaldık. En ucuz ama en kaliteli oyuncuları aldık. Oyuncularımız iyi karakter ortaya koyup her maç 90 dakika sahada adeta savaştılar. Herkes ligde şampiyon olmayı çok istedi. En az parayı harcayan takımlardan biriydik ama oyuncularımıza verdiğimiz sözü günü gününe tuttuk. Bu da oyuncuyu motive etti. Bu arada yıllardır 2. Ligde, 3. Ligde mücadele eden kaptanımız Yasin Çelik bize çok yardım etti. İl genel sekreterimiz de çok büyük yardımcı oldu. Takımımıza iyi bir tesis kazandırdı. Bunlar birleşince başarı geldi” dedi.

Önce kurumsallaşacağız

İl Özel İdarespor olarak gençlere yatırım yapmak için yola çıktıkların kaydeden Baş, “Kendi alt yapısıyla yetinen bir takım olacağız. Özel İdarespor ilimizdeki diğer profesyonel takımlar için bir şanstır. Alttan oyuncu yetiştirip Rizespor’a gönderebilmek için bir kapı olacağız. Bizler Rize’deki tüm amatör takımların bizim alt yapımız olmasını isteyeceğiz. Biz de yetiştirdiğimiz oyuncuları Pazarspor’a, Rizespor’a göndereceğiz. Şu an altyapımızda 9-11 yaş arasında oyuncular var. Bu sezon U17 ve U19 takımlarını kuracağız. Bunu yaparken Rize’deki diğer takımlardan destek isteyeceğiz. Önce kurumlaşacağız. Dışardan bakıldığında bir kolej takımı havası vereceğiz. Bunu başarırsak hedeflerimizde 1-0 öne geçmiş oluruz. Başkanımızın bir tesis projesi daha var. Altyapı tesisi ve kocaman bir halı sahası olan bir tesis düşünüyoruz. Altyapı tamamen orada çalışacak. En kısa zamanda bunu hayata geçireceğiz” dedi.

Çok sıkı çalışıp iyi bir kadro kuracağız

Yeni sezonda BAL'da Rize’nin dört takımı olacağını hatırlatan Baş, "Her hafta Rize’de en az bir BAL maçı izlenecek. Şimdi bunun keyfini çıkartmamız gerekir. Statü açıklandıktan sonra ne olacağını o zaman düşünürüz. Genel sekreterimiz kuradan çıkınca ne yapmamız gerektiğini sordu. 400-500 bin liraya BAL liginde kalırız. Bir milyona bir üst lige çıkarız dedim. O da bir üst lige çıkalım dedi. Şimdi çok sıkı çalışıp iyi bir kadro oluşturacağız. Eldeki oyuncularımızı tutacağız. Bu bütçenin aslan payını kulübün kurumsallaşması adına harcayacağız. Teknik direktörümüz, yardımcı antronerimiz, kaleci antrönerimiz, malzemecimiz bunlar olmazsa olmazımızdır. Tesis çalışanımız, malzemelerimiz olacak. Bayburt, Siirt bunu başarıp 3. Lige çıktıysa Cumhurbaşkanımızın ili neden yapamasın. Rize merkez adına çok güzel şeyler yapacağız. En büyük avantajımız şahsi menfaat beklentimiz yok. Toplum menfaati güdülen yerde işler doğru yapılırsa başarı gelir. Şimdi işleri doğru yapmamız lazım” dedi.