Rize İl Özel İdaresispor bilimsel hazırlanıyor

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Rize İl Özel İdarespor'da futbolculara çeviklik ve dayanıklılık testleri uygulandı.

17 Nisan tarihinde başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) öncesinde hazırlıklarına yaklaşık 4 ay önce başlayan ligin yeni ekiplerinden Rize İl Özel İdarespor'da futbolcular çeviklik ve dayanıklılık testlerinden geçti.

Mikail Üzümcü önderliğinde çalışmalarını yeni futbol tesislerinde sürdüren Rize İl Özel İdarespor futbolcularına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümü hocalarından Halil İbrahim Çakır, yüksek lisans öğrencileri Abdullah Kalafatoğlu, Esranur Terzi ve Şan Polat tarafından çeviklik ve dayanıklılık testleri uygulandı.

Konuyla İlgili açıklama yapan Abdullah Kalafatoğlu, yapılan testler ile sporcuların hem çevikliklerini hem de dayanıklıklarını ölçtüklerini belirterek, "Testlerde oranları düşük sporculara ayrıca idman programı uygulayarak diğer sporcularla aynı seviyeye yükseltmeyi ve bölgesel olarak oyuncular arasındaki farkları öğrenerek antrenmanları da bu veriler ışığında planlamayı hedefliyoruz. Sezon başı yaptığımız bu testleri ilerleyen zamanlarda da yaparak aradaki farkları kıyaslayıp daha bilimsel şekilde sporcularımızı hazırlamak istiyoruz" dedi.

24 futbolcunun dahil tutulduğu test çalışmasında sakatlığı bulunan ve hazır olmayan sporcular yer almadı.